PEN Türkiye’den Nedim Gürsel’e destek

Dünya Yazarlar Birliği PEN Türkiye Merkezi, yazar Nedim Gürsel’in “Allah’ın Kızları” kitabına soruşturma açılmasıyla ilgili olarak bir açıklama yayınladı.

soL (HABER MERKEZİ) PEN Türkiye Başkanı Tarık Günersel imzasıyla yapılan bugün (17 Temmuz) tarihli açıklamada, "Dünya Yazarlar Birliği PEN edebiyat ve ifade özgürlüğünü insanlığın gelişmesi için vazgeçilmez sayar. Usta yazarımız Nedim Gürsel'in çeşitli dillere çevrilmekte olan romanı "Allah'ın Kızları" yakında Suudi Arabistan'da da yayımlanabilir. İnsanlık tarihinin önemli bir kesitini saygı ve özenle işleyen Nedim Gürsel teşekkür, övgü ve desteği hak etmektedir. Ülkemizde bu zengin ve önemli romanla ilgili olarak soruşturma açılmasını kaygıyla karşılıyor, bu sürecin edebiyat ve ifade özgürlüğü lehine sonuçlanacağını umuyoruz. PEN, Nedim Gürsel'in yanındadır" denildi.

Şişli Cumhuriyet Başsavcılığı, Nedim Gürsel'in Mart 2008'de Doğan Kitap tarafından yayımlanan "Allah'ın Kızları" adlı romanı hakkında, "dini değerlere hakaret ve aşağılama" iddiasıyla soruşturma başlatmıştı.