Olimpiyatlar bitti

Çin Halk Cumhuriyeti'nin başkenti Pekin'de düzenlenen Olimpiyat Oyunları izleyenlerin büyük beğenisi toplayan bir kapanış töreni ile tamamlandı. Bir sonraki Olimpiyat, 2012 yılında Londra'da.

soL (HABER MERKEZİ) Çin Halk Cumhuriyeti'nin başkenti Pekin'de düzenlenen 29. Olimpiyat Oyunları, binlerce davulcu ve dansçının gerçekleştirdiği büyüleyici bir gösteriyle sona erdi. BBC, 16 gün süren oyunların olimpiyat tarihinin "en iyisi" olduğunu vurgularken, bir sonraki oyunlara evsahipliği yapacak olan Londra'nın işinin bayağı zor olacağı da ileri sürüldü.

Olimpiyatlar öncesinde hava kirliliğini ve güvenlik risklerini gündeme getiren ve oyunlar boyunca Çin Halk Cumhuriyeti'nin kimi uygulamalarını "skandal" başlıklarıyla büyüten batı basınının "kapanış"la birlikte Çin halk Cumhuriyeti'nin hakkını vermeye başladıkları gözlendi.

Oyunların son gününde boks, basketbol, voleybol ve sutopu karşılaşmaları tamamlanırken, Kenyalı Sammy Wanjiru maraton koşusunu birincilikle bitirdi. Basketbol erkeklerde ise tahmin edildiği gibi ABD İspanya'yı yenerek altın madalya kazandı. Pekin Olimpiyatlarında Çin Halk Cumhuriyeti toplam madalyada birinci sırayı alırken, ikinci ABD, üçüncü Rusya oldu.