Nazım heykeli çalındı

Büyükçekmece'ye bağlı Esenyurt Beldesi’ndeki parkta bulunan Nâzım heykeli çalındı. Belediye başkanı Nemci Kadıoğlu, sanata hakaret olduğunu söyleyerek hırsızlık olayını kınadı.

soL (HABER MERKEZİ) Nâzım Hikmet'in Esenyurt'ta adını taşıyan parkta bulunan bronz heykeli, geçen Perşembe akşamı kimliği belirsiz kişilerce çalındı. Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu yaptığı yazılı açıklamada, olaydan hemen sonra parkta incelemelerde bulunduğunu ifade ederek konunun adli mercilere iletildiğini bildirdi. Bu saldırının sanata yapıldığını vurgulayan Kadıoğlu, çalınan heykelin yerine yenisinin yapılacağını da belirtti.

Belediye Başkanı Kadıoğlu, geçen Haziran ayında da Nâzım heykelinin çalınmaya çalışıldığını ancak belediye görevlilerinin fark etmesi sonucu meçhul şahısların olay yerinden kaçtıklarını söyledi. Nâzım Hikmet heykelinin yerinden çalınmasını, sıradan bir hırsızlık olayından daha çok, şaire ve sanata yapılan çirkin bir saldırı olarak niteleyen Kadıoğlu, jandarmadan suçluların bir an önce yakalanmasını talep etti.