Nâzım Bursa sokaklarında

Kayıp Sahne oyuncuları "Memleketimden İnsan Manzaraları" adlı gösterilerini Bursa sokaklarında sergilemeye devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi engellemeye çalışsa da oyun büyük ilgi görüyor.

soL (HABER MERKEZİ) Tuncer Necmioğlu tarafından oyunlaştırılan Nâzım Hikmet'in ünlü destanı "Memleketimden İnsan Manzaraları", Kayıp Sahne oyuncuları tarafından İstanbul'dan sonra Bursa sokaklarına da çıktı. İlk gösterim Mollafenari mahallesinde ikincisi de Eski Adliye önünde yapıldı. İzleyicilerden büyük ilgi gören oyun Galip Usta, İsmail, Alâeddin Usta gibi karakterlerle, seyircilere, kendilerini ve içinde bulundukları durumu anlatıyor. Yazıldığı dönemin yanı sıra günümüzün sorunlarına ilişkin anlatımlara da yer veren müzikli oyunda genç bir oyuncu kadrosu görev alıyor.

Bir kez oynadınız yetmez mi?
Tiyatroyu insanla sokakta buluşturan Kayıp Sahne oyuncularına Bursa Büyükşehir Belediyesi engel olmaya çalıştı. Eski Adliye önündeki oyunlarını, ileri bir tarihte aynı yerde bir kez daha sergilemek isteyen sanat grubuna, Büyükşehir Belediyesi'nden "bir kez oynadınız, yetmiyor mu?" yanıtı geldi. Talebi reddeden Belediye, gene de Kayıp Sahne'nin Nâzım ile Bursa sokaklarındaki turuna engel olamadı. Kayıp Sahne Sanat Grubu, Ocak ayına kadar Bursa'nın merkez, ilçe ve köylerinde oyununu sergilemeye devam edecek.

Saat 20.00'de başlayacak gösterilerin tarih ve yerleri şöyle:

14 Ağustos Perşembe Gürsu Belediyesi Önü
15 Ağustos Cuma Adaköy
17 Ağustos Pazar Panayır
22 Ağustos Cuma Kent Meydanı
23 Ağustos Cumartesi Mudanya İskele Önü (20:30)
24 Ağustos Pazar Kent Müzesi Önü
25 Ağustos Pazartesi Nilüfer(Ürünlü Köyü)
26 Ağustos Salı Esentepe Pazar Yeri
27 Ağustos Çarşamba Nilüfer Gazi Pazar Yeri
28 Ağustos Perşembe Misi Köyü Gümüştepe
29 Ağustos Cuma Mesken Pazar Yeri
5 Eylül Cuma Teleferik Park
12 Eylül Cuma Yıldırım Taner Kışlalı Meydanı
27 Eylül Cumartesi Konak Kültür Merkezi
4 Ekim Cumartesi Uğur Mumcu Salonu
11 ve 25 Ekim, 8 ve 22 Kasım, 6 ve 20 Aralık'taki gösterimler Konak Kültür Merkezi'nde yapılacak.