Montreal’den “Tatil Kitabı”na ödül

32.Montreal Film Festivali’nde yarışma bölümüne seçilen Seyfi Teoman’ın ilk uzun metrajlı filmi “Tatil Kitabı”, Bronz Zenith ödülü aldı.

soL (HABER MERKEZİ) Bu yıl 32.si düzenlenen Montreal Film Festivali'nde dün akşam ödüller sahiplerini buldu. Festivalde, En İyi Film dalında büyük ödülü Japon yönetmen Yojiro Takita'nın "Departures" (Ayrılışlar) filmi alırken, Seyfi Teoman'ın ilk uzun metrajlı filmi "Tatil Kitabı" da Zenith İlk Film Özel Ödülleri'nde üçüncü seçildi.

Kanadalı yönetmen Benoit Pilon "The Necessities of Life" (Hayatın Gereklilikleri) filmiyle Jüri Özel Ödülü ve halk oylamasıyla En İyi Film ödülü, "Turneja" (Tur) filmiyle Bosnalı yönetmen Goran Markovic En İyi Yönetmen dalında hem büyük ödül hem de FIPRESCI ödüllerinin sahibi oldu.

Festivalde ayrıca, "Dir Entdeckung Der Currywurst" (Acılı Sosisin Keşfi) filmiyle Barbara Sukowa En İyi Kadın Oyuncu, "El Viaje De Teo" (Teo'nun Seyahati) filmiyle Eri Ca&ntildeete de En İyi Erkek Oyuncu seçildi.

Tatil Kitabı'na Bronz Zenith ödülü
Kısa film dalında Kanadalı yönetmen Jean-François Lévesque'nin "Le Neud Cravate" (Kravat) filmi birinci seçilirken, Zenith'in yönetmenlerin ilk filmleri yarışmasında Seyfi Teoman "Tatil Kitabı" filmiyle Bronz Zenith ödülü aldı. Alan Ladd Jr., Tony Curtis ve Isabelle Huppert da, sinemaya katkılarından dolayı özel ödüle layık görüldü.