Kazım Koyuncu Ankara’da da anıldı

“Kazım Koyuncu İçin Sokağa Türküler” etkinliği, TMMOB, Yurtsever Cephe Kültür Sanat Komisyonu, Halkevleri’nin de aralarında bulunduğu kalabalık bir topluluk tarafından dün Ankara Konur Sokak’ta gerçekleştirildi.

soL (HABER MERKEZİ) Kazım Koyuncu İçin Sokağa Türküler etkinliğinde, Düzenleme Komitesi'nin hazırladığı bildiri dağıtıldı ve çeşitli sanatçıların katılımıyla gerçekleşen konserle, Kazım Koyuncu şarkılarla anıldı. AFSAD, Mülkiyeliler Birliği, TMMOB'a bağlı Mimarlar Odası, Harita Kadastro Odası ve Kimya Mühendisleri Odası Ankara Şubeleri, Halkevleri, Artvin Kültür ve Dayanışma Derneği, Ankara Aydın Sanatçı Girişimi, Dayanışmaevi, Yurtsever Cephe Kültür Sanat Komisyonu, Ankara 78'liler Derneği ve Karadeniz Özgür Çocukları'nın ortak düzenlediği etkinlikte, Grup Dalga, Grup Günyüzü, Sisli Rüya, Lazutlar, Artvin Halkoyunları Ekibi, Vira Cemal, Ahmet Telli ve Mehmet Özer sahne aldı.

Düzenleme Komitesi'nin bildirisinde, "Çernobil felaketinden sonra kameralar karşısına geçip bütün bir ülkenin gözünün içine baka baka çay içerek, çayda radyasyon olmadığını söyleyen bakanı kim anımsıyor? Kim biliyor adını Spartaküs'ü çarmıha gerenin? Derisini yüzeni Nesimi'nin! Pir Sultan'ı dara çekeni kim biliyor? Köroğlu, Dadaloğlu, Karacaoğlan, Yunus, Nâzım, Yılmaz yaşıyor hâlâ. Kazım Koyuncu da yaşayacak, yeryüzü soludukça. Müzisyen, Karadenizli, hepsinin ötesinde devrimci olan şair ceketli çocuk, yaşayacaksın türküler yaşadıkça" denildi.