Kayıp Sahne, Bursa sokaklarında

Nâzım Hikmet'in aynı adlı destanından uyarlanan sokak tiyatrosu "Memleketimden İnsan Manzaraları", Bursa halkıyla buluşuyor.

soL (HABER MERKEZİ) Tuncer Necmioğlu'nun oyunlaştırdığı "Memleketimden İnsan Manzaraları", Ağustos ayı boyunca Panayır, Mollafenari ve Mesken mahalleleri başta olmak üzere Bursa'nın çeşitli meydan ve sokaklarında oynanacak. 8 Ağustos'ta Mollafenari'de, 9 Ağustos'ta Eski Adliye Önü'nde ve 12 Ağustos'ta Nilüfer Salı Pazarı'nda sergilenecek sokak tiyatrosu, 15-24-26-29-31 Ağustos tarihlerinde de Nilüfer'de olacak.

Kayıp Sahne Sanat Grubu oyuncularının sokak tiyatrosu, Nâzım şiirlerini halkla buluşturuyor. Oyun boyunca kâh Nâzım ve Galip Usta sohbet ediyor, kâh oyuncular kendi yaptıkları müzik aletleri eşliğinde şarkı söylüyor. "Memleketimden İnsan Manzaraları", zaman zaman kaynak metinden kopup, günümüz dünyasına da işçi sınıfının gözünden bakıyor.

Kayıp Sahne Sanat Grubu, Uludağ Üniversitesi öğrencileriyle, farklı alan ve sektörlerde çalışan insanların sanat için bir araya gelmesiyle kurulmuş bağımsız bir topluluk. Tiyatro ve edebiyatın yanı sıra sinema ve fotoğraf gibi görsel sanatları da merkezine alan grubun, 15 dakikalık "Çürümüş Bunlar" isimli bir kısa film çalışmasının yanı sıra, Bursa'da gerçekleştirdiği edebiyat atölyesi çalışmaları da var.