İstanbul Caz Festivali başlıyor

15. İstanbul Caz Festivali, bu akşam yapılacak açılış töreni ile başlıyor. Festival, 2-16 Temmuz tarihleri arasında, dünyaca ünlü caz ustalarını konuk edecek.

soL (HABER MERKEZİ) 15. Uluslararası İstanbul Caz Festivali, bu akşam Esma Sultan Yalısı'ndaki açılış töreni ile başlıyor. 40'a yakın konserin yer aldığı festivalin bu yılki onur konuğu olan Herbie Hancock, geçen yıl kendisine "En İyi Albüm" dalında Grammy ödülü kazandıran, Joni Mitchell şarkılarını yorumladığı "River-The Joni Letters" projesi ile 2 Temmuz Çarşamba gecesi saat 21.00'de Açıkhava Sahnesi'nde izleyiciyle buluşacak.

Al Jarreau, Dianne Reeves, Buena Vista Social Club'ın hayatta kalan tek üyesi Omara Portuondo, Festival'de izleyeceğimiz isimler arasında. Cazın ustalarının yanı sıra, rock müziğinin ünlü ismi Lenny Kravitz de, son albümü "It Is Time For A Love Revolution" için çıktığı dünya turnesinin bir parçası olarak, İstanbul Caz Festivali'nde olacak.

Festival konserlerine bu yıl, Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi'nin yanı sıra, Sepetçiler Kasrı, Esma Sultan Yalısı, Aya İrini Müzesi, Cemal Reşit Rey Konser Salonu, Arkeoloji Müzesi Bahçesi, Nardis Jazz Club ve İstinyePark ev sahipliği yapacak. Festival'in gelenekselleşen etkinliği Caz Vapuru ise 6 Temmuz Pazar günü Barış Manço Gemisi'nin Boğaz turuyla sürerken, "Sokak Konserleri" de düzenlenecek.

Nina Simone Anma Gecesi
Festival'de özel olarak gerçekleşecek "Sing the Truth" başlıklı gece, ölümünün beşinci yıldönümünde Nina Simone'a adandı. 15 Temmuz Salı akşamı Sepetçiler Kasrı'nda saat 22.00'de başlayacak konserde, Nina Simone'un 41 yıl boyunca müzik direktörlüğünü yürüten gitarist Al Schackman ve orijinal orkestra üyeleri, solistler Dee Dee Bridgewater, Sarah Vaughan, Dinah Washington ve Stacey Kent'e eşlik edecek.