‘İşgal İstanbul’u Mayıs 2008’

ÇHD İstanbul Şubesi Sanat Komisyonu ve Özcan Yaman tarafından hazırlanan “İşgal İstanbul’u Mayıs 2008” Fotoğraf Sergisi, bugün açılıyor.

soL (HABER MERKEZİ) ÇHD İstanbul Şubesi Sanat Komisyonu ve Özcan Yaman tarafından hazırlanan "İşgal İstanbul'u Mayıs 2008" Fotoğraf Sergisi, bugün ÇHD'nin sergi salonunda saat 19.00'da açılıyor.

Çağdaş Hukukçular Derneği'nin (ÇHD) internet sitesinde sergiyle ilgili olarak yer alan tanıtım metninde, 1908 yılındaki ilk 1 Mayıs'tan, 1918'de İstanbul'un işgalini de içererek 2008'e uzanan süreçte kutlanan 1 Mayıs'ların "emperyalizme karşı mücadelede" bir bayrak olduğu, serginin "İşgal İstanbul'u Mayıs 2008" adıyla yapılması ile bu noktaya dikkat çekilmek istendiği belirtildi.

Serginin amacı, "bireysel ve toplumsal hukukun mücadelesini yalnızca adliye ve karakollarda değil, hayatın her alanında, yalnızca dosya içinde değil, bütün olanaklarla gördüğümüz için, her alanda, her konuda yapılan hukuksuzluğa karşı mücadelemizde ve bunun toplumsal gelişmeye etkide bulunması, genelleşmesi ve sahip çıkılması gerektiğini düşündüğümüz için, örgütlenme, gösteri, ifade özgürlüğünü savunduğumuz için, işkenceye, kötü muameleye karşı olduğumuz için, mavi'nin gökyüzü'nde deniz, bir de işçi tulumunda olmasını istediğimizi için, beyaz'ın kuş'ta, bulut'ta, bir de insanların geleceğinde olmasını istediğimiz için bu sergiyi açtık" sözleriyle açıklandı..

Kimler katılıyor?
Sergiye 1 Mayıs 2008'de objektifleriyle tanıklık eden 27 fotoğraf sanatçısı, fotoğrafçı ve foto-muhabiri katkıda bulunuyor. Serra Akcan, Yusuf Aslan, Devrim Büyükacaroğlu, Özgür Cengizbay, Polat Çağlayan, Şaban Dayanan, Tunç Erenkuş, Cem Ersavcı, Nazım Serhat Fırat, Sadık Güleç, Nihat Karadağ, Mehmet Kaçmaz, Gülşin Ketenci, Deniz Kocak, Ufuk Koşar, Zeynep Kuray, Eylem Lodos, Ali Öz, Tolga Sezgin, Sedat Suna, Saner Şen, Ahmet Şık, Alaattin Timur, Kerem Uzel, Uğraş Vatandaş, Özcan Yaman ve Yasemin Yıldız.

Sinevizyon gösterimlerinin de yapılacağı sergide, 1 Mayıs 2008'le ilgili belgesel bir video çalışması ve basında yer alan haberler de gösterilecek.

Sergi adresi:
Çağdaş Hukukçular Derneği İstanbul Şubesi Meşrutiyet Cd. Ravanda İş Merkezi No:35 Beyoğlu