Hürriyet ille de üs kurduracak!

Rusya'nın Caracas Büyükelçisi Mikhail Orlovets’ın ülkesinin Venezuela'da bir askeri üs kurmak arzusunda olmadığını açıklamasına rağmen, Hürriyet gazetesi “Rusya Venezuela’ya askeri üs kuracak” haberi yaptı.

soL (HABER MERKEZİ) Rusya'nın iki büyük savaş uçağının Venezuela'ya inmesinin ardından, Rus Büyükelçisi, Venezuela'da yayın yapan YVKE Mundial radyosuna verdiği demeçte, Rusya'nın Venezuela ile yakınlaşmasının üçüncü bir ülkeye yönelik olmadığını belirtti.

İki ülke arasındaki ortak tatbikatın "normal uygulama" olduğunu vurgulayan Orlovets, "bu tatbikat, Rusya ile Venezuela arasında önceden kararlaştırıldı, ABD'nin Polonya ve Çek Cumhuriyeti'ne yerleştirmek istediği füze kalkanı projesine yanıt falan değil" dedi.

Haberi Anadolu Ajansı'ndan alan Hürriyet gazetesi, ajansın, "Rusya'nın Caracas Büyükelçisi: Rusya Venezuela'ya askeri üs kurmak istemiyor" başlığını değiştirerek, "Rusya Venezuela'ya askeri üs kuracak" yaptı.

Hürriyet gazetesi daha önce de bir ekonomi haberinde, "geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden Küba lideri Fidel Castro" diyerek bir skandala imza atmıştı.