Hopa’da festivale yine saldırı var

Artvin’in Hopa İlçesi’nde Kemalpaşa Halk Festivali’nin afişlerini asan Halkevleri üyelerine MHP’li bir grup saldırdı. Faşistler geçen yılki festivalde de saldırmıştı.

soL (HABER MERKEZİ) Bu yıl beşincisi düzenlenen Kemalpaşa Halk Festivali'ne hazırlanan Halkevleri üyelerine MHP'li olduğu belirlenen bir grup saldırıda bulundu. Dün öğleden sonra saatlerinde festivalin duyuru afişlerini Orta Hopa Caddesi'nde asarken sözlü saldırıya uğrayan Halkevleri üyeleri, grubun afişleri yırtması üzerine müdahale ederek engellemeye çalıştı. Meydana gelen arbedeye polis panzerle karşılık verdi. Görgü tanıkları faşist grubun Halkevleri üyelerine polis copu ve biber gazıyla saldırdığını ifade ettiler. Panzere taş atan Halkevleri üyelerini dağıtmak isteyen polis havaya ateş açtı.

Polisin müdahalesinden sonra Halkevleri üyeleri Hopa Meydanı'na kadar yürüyüş yaparak, astıkları afişlere müdahale edilmesini protesto ettiler. Hemşin, Laz, Gürcü, Poşa halklarının kardeşliğini anlatan ve halkın uyuşturucu, fuhuş tacirlerine karşı birleşmesi gerektiğini belirten konuşmalarla sürdürülen yürüyüş sloganlarla sona erdi. Eyleme Hopalıların da alkışlarıyla destek verdiği görüldü. Hopa Kaymakamı Şahin Aslan olaydan sonra yaptığı açıklamada, olayın afiş asma yüzünden meydana geldiğini belirterek, iki grup arasında çıkan kavganın polisin müdahalesiyle önlendiğini, yaralanan ve gözaltı olmadığını söyledi.

Hopa'da faşizme geçit yok
Geçen hafta Hopalılar, MHP Hopa ilçe örgütünü ziyaret etmek isteyen Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin konvoyunun önünü keserek geçişini engellemişlerdi. Aralarında Halkevleri'nin de bulunduğu kalabalık grubu polis biber gazı sıkarak dağıtmaya çalışmıştı.

Geçen yıl da polis seyretmişti
Geçen yılki Kemalpaşa Halk Festivali'nin ikinci gecesinde festival alanındaki halk dağılmak üzereyken bir kamyonetle alana gelen yaklaşık 15 kişi, ellerindeki sopa ve keserlerle kalabalığa saldırmıştı. Jandarmanın da tanık olduğu bu saldırı sonucu alanda bulunan ve çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan kitlede panik yaşanırken saldırıyı bertaraf etmeye ve halkın güvenliğini sağlamaya çalışan çoğu Halkevi üyesi 10 kişi yaralanmıştı. Bu sırada alanda bulunan jandarma güçlerinin, saldırganları engelleyerek gözaltına almaması üzerine saldırganlar konser alanının yakınında bulunan Halkevleri Derneği Kemalpaşa Şubesi'ne de saldırmışlardı. Görgü tanıkları aynı gece Halkevleri Derneği Hopa Şubesi'ne saldıranların da MHP'li olduklarını ifade etmişlerdi.