Herkes tiyatroyla tanışacak

TAKSAV’ın düzenlediği 13. Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali’ne katılacak tiyatro grupları için son başvuru tarihi 1 Eylül 2008 olarak açıklandı. Festival, özel bir projeyle beş yılda 10 bin kişiyi tiyatroyla buluşturmayı hedefliyor.

soL (HABER MERKEZİ) Toplumsal Araştırmalar Kültür ve Sanat İçin Vakıf (TAKSAV) tarafından 1996 yılından bu yana düzenlenmekte olan Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali, 14-30 Kasım tarihleri arasında Ankaralı tiyatroseverleri özel ve amatör tiyatro gruplarıyla buluşturacak. Festivalde, uluslararası birçok grup da yer alacak. Katılmak isteyen tiyatro gruplarının 1 Eylül 2008 tarihine kadar festival komitesine başvurması gerekiyor.

Ücretsiz gösterimler düzenlenecek
Festival kapsamında bu yıl ilk kez, özel bir proje kapsamında Ankara'nın çeşitli bölgelerinde ücretsiz gösterimler düzenlenecek. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın hazırladığı ve Devlet Tiyatroları'nın desteklediği proje, beş yıl boyunca 10 bin kişiyi, ücretsiz olarak tiyatro salonuna konuk etmeyi hedefliyor. Böylece daha önce hiç tiyatro izlememiş kişileri de tiyatro ile tanışma imkanı bulacak. Çankaya, Keçiören, Mamak, Altındağ, Yenimahalle, Gölbaşı ve Beypazarı semtlerinde sahnelenecek oyunların yanı sıra panel ve söyleşilerin de programda yer alacağı bildirildi.