Günay'dan "nezakete davet"

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, AKP'li belediye başkanlarına, eleştirilere tahammül göstermeleri, polemikten uzak durmaları mesajı verdi.

soL (HABER MERKEZİ) Karabük Festivali'nde düzenlenen paneldeki konuşması sırasında AKP'nin enerji politikalarını eleştiren yazar Latife Tekin, Belediye Başkanı Hüseyin Erer tarafından engellenmiş yönetmen Atilla Kudu ve Rüya Arzu Köksal'ın belgesel filmi "Son Kumsal"ın İnebolu'daki gösterimi, belgeselde Başbakan Erdoğan'a hakaret edildiği gerekçesiyle Belediye Başkanı İdris Güleç tarafından yarıda kesilmişti.

Bu türden olayların artması üzerine, Kültür Bakanı Ertuğrul Günaybir açıklama yaparak, "son zamanlarda bazı belediye başkanlarıyla bazı yazar ve sinema yapımcıları arasında yaşanan, hoş olmayan tartışmalardan derin bir üzüntü duyduğunu" belirtti.

Günay, İnebolu'da yaşananlardan kısa süre önce de AKP'li başkanları uyararak "polemiklere yol açmamalarını" istemişti.

"Basına malzeme olmayın"
AKP hükümetine yönelik eleştirileri, hangi boyutlarda olursa olsun, kabalaşmadan, sertleşmeden, basında yeni polemik konuları oluşmasına yol açmadan, iyi niyetle ve yapıcı örneklemelerle cevaplandırmaları gerektiğini söyleyen Günay, "Türkiye'nin yazarları, sanatçıları ve çeşitli alanlarda fikir üretenleri, hepsi, bizimle aynı düşünmek zorunda değildir. Elbette düşüncelerini, bizi de başkalarını da incitmeden ve kesinlikle aşağılamadan dile getirmeleri beklenir. En azından, bu nezaket kurallarına uymayan varsa, ya da öyle olduğu kanaatine varmışsak, buna tepki göstermenin yolu, yeni nezaketsiz çıkışlar olmamalıdır" uyarısında bulundu.