“Fotoğrafıma dokunma!”

Fotoğrafçılar, Maliye Bakanlığı’nın Avrupa Kültür Başkenti İstanbul 2010 projesine fon sağlamak için fotoğraf makinelerine getirdiği Özel Tüketim Vergisi’ni (ÖTV) protesto ediyor.

soL (HABER MERKEZİ) "Bir sanat aracının vergilendirilerek bir kültür etkinliğinin finanse edilmesine" karşı çıkan fotoğrafçıların "Fotoğrafıma Dokunma" başlıklı kampanyası, aynı adlı internet sitesinde imzaların toplanmasıyla başladı.

İlk gününde yaklaşık 1500 kişinin imza verdiği kampanyanın metninde, bakanlığın fotoğraf makinelerine getirdiği yüzde 20'lik ÖTV için Avrupa Kültür Başkenti İstanbul 2010 projesine fon sağlanmasını gerekçe göstermesi eleştiriliyor. Bu durumun yaratacağı sonuçlar, "dünyada birçok ülkeye göre en pahalısını kullandığımız ürünlere bir yenisinin daha eklenmesi, bir sanat aracının vergilendirilerek bir kültür etkinliğinin finanse edilmesi, kullanıcıların garantisiz ürün almaya itilerek mağdur olması, resmi yollarından ithalat yerine bavul ticaretinin desteklenmesi, sermayenin kayıt dışına kayması ve vergi kaybı" olarak açıklanıyor. İmza kampanyasına www.fotografimadokunma.com adresinden ulaşılabiliyor.