Festivalde son dört gün

4 Nisan’da başlayan 28. İstanbul Film Festivali pazar günü sona eriyor.

soL (HABER MERKEZİ) İstanbul Kültür Sanat Vakfı'nın düzenlediği 28. Uluslararası İstanbul Film Festivali pazar günü sona erecek. Festivalin onur konuklarından Polonyalı yönetmen Jerzy Skolimowski bu akşam Yeni Rüya Sineması'nda 21.30 seansında Anna ile Dört Gece filminin gösterimine katılacak.

Festivalde "Yönetmenlerle Buluşma" etkinlikleri kapsamında yönetmen Özcan Alper bu sabah saat 11.00'de Atlas Sineması'nda Sonbahar filminin gösterimine katılacak. Yine bugün Beyoğlu Sineması'nda Son Mevsim: Şavaklar adlı belgesel film, yönetmeni Kazım Öz'ün katılımıyla gösterilecek. Aynı saatte Şarkı Söylemenin Keyfi adlı kara-komedinin gösterimi, oyuncusu Julien Baumgartner'in katılımıyla Emek Sineması'nda yapılacak.

Nâzım'ın kendi sesinden "Havana Röportajı" dizeleriyle, Küba devriminin ilk yıllarının coşkusunu ve heyecanını perdeye taşıyan Çağrı Kınıkoğlu ve Gloria Rolando'nun yönettiği Nâzım'ın Küba Seyahati adlı belgesel film ise yarın 21.30'da ve cumartesi günü 19.00'da Pera Müzesi Sineması'nda gösterilecek.

Festivalin ulusal ve uluslararası yarışma bölümlerindeki filmler Altın Lale için yarışıyor. Uluslararası Yarışma Bölümünde Türkiye'den Semih Kaplanoğlu'nun Süt filminin yanısıra Bulgar yönetmen Javor Gardev'in Moskova Film Festivali'nde En İyi Yönetmen Ödülü'nü kazanan filmi Zift, Olivier Assayas'ın başrolünde Juliette Binoche'u oynattığı Yaz Saati, John Malkovich'in Afrikalı bir edebiyat profesörünü canlandırdığı Steve Jacobs'ın Utanç'ının aralarında bulunduğu toplam 13 film yarışıyor.

Ulusal Yarışma Bölümünde ise yine Semih Kaplanoğlu'nun Süt'ü, Reha Erdem'in Hayat Var'ı, Yeşim Ustaoğlu'nun Pandora'nın Kutusu, Ümit Ünal'ın Gölgesizler'inin bulunduğu toplam 14 film yarışıyor.