Festival Karabük’e yaramadı

Karabük’teki festivalin ikinci gün konuğu İsmail Türüt, ortalığı karıştıran “Plan yapmayın Plan” şarkısını savundu. Türüt de AKP’li Belediye Başkanı Hüseyin Erer gibi tahammülsüz!

soL (HABER MERKEZİ) Latife Tekin'in ardından bu kez İsmail Türüt Karabük "Kültür, Sanat ve Sanayi Festivali"ni Türkiye'nin gündemine soktu. Festivalin ikinci gününde sahne alan sanatçı İsmail Türüt, bir süre önce Youtube video paylaşım sitesinde gösterilen ve dava konusu olan "Plan Yapmayın Plan" türküsü için hakkında yazı yazan gazetecilere "şerefsiz" dedi. Türüt, alanda toplanan izleyenlere çağrı yaparak türküsüne eşlik etmesini istedi.

Türüt, ilk şarkısından sonra hakkındaki suçlamalara cevap vermek için açıklama yaptı. "Halkla problemim yok" diyen Türüt, sorunun kendisini eleştiren basında olduğunu söyledi.

"Ben bir suç işlemişsem kendimi asarım. Adam böyle işkence görmemiştir. Bu ülkenin insanlarının yüzde 99'u benim gibi düşünüyor. Problem şu kalemini satan şu şerefsiz gazeteciler var ya problem onlar. Böyle bir şey yok. Böyle pabuçta bırakmam sana! Ben bölücülük yapıyormuşum. Bu gömlek bana dar gelir o gömlek size yakışır" dedi. Üç yıl önce çıkardığı "Ortadoğu" adlı klibinin de hiçbir televizyon kanalında yayınlamadığını iddia eden Türüt'ün tehditkar tavrı dikkat çekti.

Türüt yolunu türkülerle buluyor

İsmail Türüt'ün "Plan Yapmayın Plan" türküsü, Youtube sitesinde yayınlanınca ortalık karışmıştı. "Ogün böyle desinler, bugün böyle desinler / Fatihler Yasinler bitmez bu Karadenizde" sözlerinin Youtube'taki klibinde Hrant Dink görüntüleriyle verilmesi üzerine hakkında soruşturma açılan Türüt'ün bugüne kadar başka cinlikleri de oldu. Türüt, ilk olarak Eski Rize Belediye Başkanı ve kapatılan RP'nin milletvekili Şevki Yılmaz için yazdığı türkü ile gündeme geldi. Türküsünde, "Şevki hocayı 'İslam'ın mareşali" diye övüyordu. Önce RP'nin sonra FP'nin kapatılmasıyla Türüt de umudunu yeni insanlarda aradı. 1997 yılında Sedat Peker için 'Reis' adlı türküyü yaktı, albüme bu türkünün adını verdi.

Daha sonra İbrahim Tatlıses ile tanışan Türüt, ona bir türkü vermiş ve bu sayede, ilk kez ünlü bir kaset firması olan İDOBAY'dan kaset çıkarmıştı. Türüt ünlü olduktan sonra ise soluğu MHP'de aldı. MHP'nin Erciyes Şöleni'ne katılan Türüt burada dinleyicileri 'bozkurt' işaretiyle selamlıyor, yeni albümlerinde de 'şehitler' temasını sık sık işliyordu. Bir dönem ise Türüt'ün gündeminde geçtiğimiz aylarda Ankara halkını susuzluğa mahkum eden Melih Gökçek vardı.