Emek ve Barış Festivali sona erdi

Ankara’da 22 Ağustos’tan bu yana devam eden Emek ve Barış Festivali, dün akşam yapılan ve yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı kapanış şenliğiyle sona erdi.

soL (Ankara) Ankara-Batıkent'te 25 örgüt tarafından ortaklaşa düzenlenen ve 22 Ağustos'tan bu yana çeşitli etkinliklerle devam eden "Emperyalizme, Gericiliğe, Savaşa ve Yoksulluğa Karşı Emek ve Barış Festivali", dün akşam Vedat Dalokay Parkı'nda yapılan şenlikle sona erdi. Saat 18.30'da başlayan ve yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı şenlik, Yurtsever Cephe İşçi Birliği Korosu'nun konseri ile başladı.

"Örgütlü bir halkı hiçbir kuvvet yenemez"
Yurtsever Cephe İşçi Birliği (YCİB) Korosu adına açılışta yapılan konuşmada, koronun farklı alanlardan gelen emekçilerden oluştuğu ve emekten, barıştan yana olan tüm dostlara açık olduğu belirtildi. Konuşmada ayrıca, 31 Ağustos Pazar günü yapılacak olan "Barış İçin Emperyalizme Karşı Şenlik" için çağrı yapıldı.

YCİB Korosu, marşları ve sonrasında şenlik alanındaki coşkusuyla dikkat çekti. Koronun "Örgütlü Bir Halkı Hiçbir Kuvvet Yenemez" adlı marşına Batıkentliler, sloganlarla eşlik ettiler.

"Emekçi halkımızın vereceği mücadele çok önemli"
Yurtsever Cephe İşçi Birliği Korosu'nun ardından, Yaşar Çelebi şenliğin açılış konuşmasını yaptı. Festival kapsamında yapılan çeşitli etkinliklere değinen Çelebi, bugün barış için emekçi halkın vereceği mücadelenin önemine vurgu yaptı.

Şenlik, Vira Cemal, Kemalı Amedı, Ali Asker, Tolga Sağ ve Cevahir Canpolat'ın türküleri ve Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Yenimahalle Şubesi Semah ekibinin gösterisiyle devam etti.

Gösterinin ardından, Yurtsever Cephe İşçi Birliği adına bir konuşma yapan Tuncay Çelen, ülkemizin içinde bulunduğu kritik süreçte, emeğe yapılan saldırılar karşısında tüm emek güçlerinin gerektiğinde ortak bir güç oluşturabilmelerinin önemini vurgulayarak, 31 Ağustos günü yapılacak "Barış İçin Emperyalizme Karşı Şenlik" için davette bulundu.

Şenliğe destek olan çeşitli sendika, demokratik kitle örgütü ve sanatçılara plaket, futbol turnuvasının şampiyonu Livorno takımına da birincilik kupası verildi.

Batıkent'i karanlığa teslim etmeyeceğiz
Son yıllarda Batıkent'te yapılan en yüksek katılımlı şenlik olan Emek ve Barış Festivali kapanış konuşmasında, AKP'nin ülkeyi karanlığa sürükleyen politikaları eleştirilirken, tüm bu saldırılar karşısında durabilecek tek gücün emekçi halk olduğu üzerinde duruldu. Yenimahalle'yi ve Batıkent'i karanlığa teslim etmeme ve bunun için ortak bir güç oluşturma kararlılığının ön plana çıktığı şenlikte, "Yaşasın Halkların Kardeşliği", "12 Eylül Karanlıktır" "Eşitlik Özgürlük Adalet" "Semtimizin Sakini Değil Sahibi Olalım" "Dünyayı Verelim Çocuklara" pankartları yer aldı. Katılımcı örgütlerin standları ve pankartları da şenlik alanı girişinde açıldı. Türkiye Komünist Partisi'nin, "Felaketin Eşiğindeyiz" başlığı altında "Amerikancı, karanlık ve piyasacı AKP'nin icraatlarının anlatıldığı standı dikkat çekti. Şenlik gece geç saatlere kadar çeşitli etkinliklerle devam etti.