DT yaz turnesi yollarda

DT’nin yaz turnesinde bu ay, Sadık Şendil’in “Kanlı Nigâr” ve “Yedi Kocalı Hürmüz” oyunları sergilenecek.

soL (HABER MERKEZİ) Devlet Tiyatroları'nın (DT) 26 Mayıs'tan bu yana süren "'Hiçbir Yeri Unutmadık" yaz turnesinde, Sadık Şendil'in iki oyunu çeşitli illerde seyirciyle buluşuyor.

1 Temmuz'da Ege turnesine çıkan Ankara Devlet Tiyatrosu, 12 Temmuz'da sahnelediği "Kanlı Nigâr" oyunu ile Aydın'da Şükran Güngör Tiyatro Salonu'nda saat 21:00'de seyirciyle buluşacak. İki perdelik oyunda, kadın-erkek ilişkisi, kadınca intikam, kadınların yeri geldiğinde birbirlerine karşı duruşları, amaç ortaklığında nasıl birleşebildikleri, değişik zamanlara göre işlenerek, eğlenceli bir dille anlatılıyor. Oyun 20 Temmuz'a kadar Kuşadası, Söke, Milas, Bodrum, Datça, Köyceğiz, Dalaman, Acıpayam, Denizli ve Nazilli'de de sahnelenecek. Yönetmenliğini Kazım Akşar'ın yaptığı oyunda 23 oyuncunun yanı sıra, yedi kişilik orkestra da görev alıyor.

Yedi Kocalı Hürmüz de yollarda
Diyarbakır Devlet Tiyatrosu yapımı "'Yedi Kocalı Hürmüz" oyunu ise 13 Temmuz'da Devrek'te, 14 Temmuz'da Karabük'te, 15 Temmuz'da Eskipazar'da, 16 Temmuz'da Kurşunlu'da, 17 Temmuz'da Ilgaz'da ve 19 Temmuz'da da Çankırı'da sahnelenecek.

Koreografisi İhsan Bengier' ait olan oyunda, Filiz Kılıç, Lale Ertiş Gençtürk, Selim Bayraktar, Uğur Çınar, Pınar Gün, Ali Çelik, Gözen Müftüoğlu ve Murat Bölük rol alıyor.