Divriği Kültür Derneği Pilav ve Kültür Şenliği

Divriği Kültür Derneği tarafından her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen “Geleneksel Pilav ve Kültür Şenliği’nin” bu yıl 25. si yapılacak.

soL (HABER MERKEZİ) Bu yıl şenlik tiyatro sanatçısı Orhan Aydın ve radyo programcısı Şenay Erdoğan tarafından sunulacak. Şenliğe sanatçı ve grup olarak Ferhat Tunç, Cengiz Özkan, Ezginin Günlüğü, Aynur Güneş, Ahırkapı Roman Orkestrası, Koma Çiya, Afrika Halk Dansları Grubu, Divriği Çamurlu Köyü Semah Ekibi ve Divriği Kültür Derneği Halk Oyunları Ekibi, Kadın Korosu, Tiyatro ve Gitar Grubu katılacak. Fotoğraf Sergisi, Kitap Stantları, çocuklar için Resim ve Karikatür Atölyesi, Yazar ve Şairlerin imza stantları şenlikte ayrıca Divriği'nin tarihi, kültürel, turistlik yapısını yansıtan stantlar açılacak.

Şenliğin bu yılki katılımcı kurumu Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu olacak. DİSK'in yanı sıra çeşitli alanlarda faaliyet gösteren birçok kurum, dernek, demokratik kitle örgütüne çalışmalarını ifade edebilecekleri stant alanları düzenlenecek.

Şenlik 28 HAZİRAN PAZAR günü Göktürk Köyü Kurtkemeri Mevkii Şişli Vakfı Piknik Alanı Kemerburgaz'da yapılacaktır. Katılımcıları taşımak amacı ile İstanbul'un yaklaşık 35 noktasından otobüs kaldırılcak.

Bilgi ve katılım için: 212 292 20 20
www.divrigi.org.tr