DİSK, 1 Mayıs sergisindeydi

Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) İstanbul Şubesi'nin, 1 Mayıs fotoğraflarından oluşan sergisini gezen DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, 1 Mayıs’ların unutturulmayacağını ve serginin bunun parçası olduğunu söyledi.

soL (HABER MERKEZİ) ÇHD İstanbul Şubesi Sanat Komisyonu ve fotoğraf sanatçısı Özcan Yaman tarafından hazırlanan "İşgal İstanbul'u Mayıs 2008" fotoğraf sergisini DİSK'e bağlı sendikalardan yöneticilerle birlikte, Genel Başkan Süleyman Çelebi de gezdi.

2008 1 Mayısı'nda yaşanan devlet terörünün yansıtıldığı sergide, çok sayıda fotoğrafçının çektiği 250 fotoğraf ile gazete kupürleri ve video kayıtları bulunuyor.

Süleyman Çelebi, sergi ziyareti sırasında yaptığı konuşmada, 1 Mayıs'larda yaşananlara değinerek, "Türkiye'de 1 Mayıs, bir yıl geçtikten sonra hatırlanıyor. Biz hiçbir 1 Mayıs'ı unutmadık, unutturmayacağız, unutturmamaya çalışanlara da şükranlarımı sunuyorum. Bu sergi çok anlamlı, herkesin gelip burayı görmesi gerekiyor. Bütün emek dostlarının buraya gelmesi gerekiyor. Bu resim sergisini hem Türkiye'nin diğer illerinde, hem de yurtdışında açacağız" dedi.

Operasyon Çorum ve Maraş katliamcılarına yapılsın
Çelebi, 2007 1 Mayısı nedeniyle "halkı kanunsuz, yasadışı 1 Mayıs'a davet etmek" gerekçesiyle hakkında açılan davadan beraat ettiğini söyledi. Konuşmasında "Ergenekon Operasyonu"na da değinen Çelebi, operasyonların 1977 1 Mayısı, Maraş ve Çorum katliamlarını düzenleyenlere ve darbecilere karşı yapılması gerektiğini hatırlattı.

1 Mayıs 2008'de yaşanan devlet terörüyle ilgili olarak, İstanbul Valiliği ve Emniyet Müdürü hakkında açacakları dava için belge toplanmasının bitmek üzere olduğunu ifade eden Çelebi, konuyu uluslararası arenaya taşıyacaklarını da söyledi.

Çelebi'den sonra ÇHD adına Serhan Arıkanoğlu, Türkiye'nin, dünyada 1 Mayıs'ı yasaklayan dört ülkeden biri olduğunu hatırlattı. Sergi, Çağdaş Hukukçular Derneği İstanbul Şubesi'nde, on gün süreyle açık kalacak.