Dağdan Gelen Ses: Zapatistalar

Fotoğraf sanatçısı Sami Kızıltan’ın Meksika EZLN kamplarındaki 75 gününü anlatan “Dağdan Gelen Ses” sergisi, 19 Temmuz’a kadar Karşı Sanat’ta.

soL (HABER MERKEZİ) Sami Kızıltan'ın 2007 yılında Meksika'daki kamplarda çektiği fotoğrafları içeren sergi iki bölümden oluşuyor. Birinci bölümde Güney Amerika yerlilerine ait portreler var. İkinci bölümde ise EZLN kamplarındaki duvar resimleri. Zapatistalar'ın hayatından kesitlerin sunulduğu kareler, ayrıca duvara yansıtılan bir perdeden izlenebiliyor. Bu sunuma, fondaki devrim şarkıları eşlik ediyor.

Karşı Sanat Çalışmaları Galerisi'nde sergilenen fotoğraflar için, sanatçı Sami Kızıltan, Meksika EZLN kamplarında 75 gün geçirdi. Sergi 1-19 Temmuz tarihlerinde, Pazar günleri hariç 11.00-19.00 saatleri arasında izlenebilir.

1950 doğumlu Sami Kızıltan, fotoğrafa 1963'te başladı ve 1985'te Fransa'ya yerleşti. 16 kişisel ve 35 karma sergisi bulunan Kızıltan 1988'de Paris Bagneux'da "Doğasallık Konulu Fotoğraf Yarışması'nda birincilik ödülü aldı. 1996'da Paris VIII Üniversitesi Fotoğraf ve Tiyatro bölümlerini bitirdi. Aynı yıl Uluslararası Af Örgütü'nün Tiyatro Oyun Yazarlığı dalında "Adli Tıp Anılarım" konulu denemeleri birinci seçildi ve Tulus-Albi'de sahnelendi. Kızıltan, Kazakistan, Türkmenistan, Kırgızistan, Özbekistan, Guatemala ve Meksika kamplarında da çekimler yaptı.