ÇGD lokalini Ankara’ya taşıyor

Kültür Bakanlığı tarafından AKM alanındaki lokali yıkılan ÇGD, açtığı davanın sonucunu yeni lokalinde bekleyecek.

soL (HABER MERKEZİ) Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Yönetim Kurulu Üyesi Ali Tarık Hatipoğlu, AKM'deki lokallerinin kapatılması üzerine, 1300 üyelerinin bulunduğu Ankara'da yeni yer arayışında olduklarını bildirdi. Lokalin gazetecilerin çalışma yaşamında önemli bir yeri olduğunu söyleyen Hatipoğlu, hem kaynak sağlaması, hem de iş ilişkileri açısından olumlu bir buluşma alanı olan lokal için Tunalı Hilmi Caddesi'ni seçtiklerini de sözlerine ekledi.

"Yürütmeyi durdurma davası" dikkate alınmadı
ÇGD'nin AKM'deki idare merkezi ve lokali, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın talimatıyla kapatılmış, baraka şeklindeki binalar da 1 Temmuz günü, dozerlerle yıkılmıştı. ÇGD, yürütmeyi durdurma davası açmasına karşın, İdare Mahkemesi'nin bu konudaki kararı beklenmeden boşaltma ve yıkım işlemi gerçekleştirildi. İçişleri Bakanlığı denetim elemanları da 20 gündür ÇGD Genel Merkezi'nde denetimlerini sürdürüyor.

Lokal kapatma, gazetecilere gözdağı
Hatipoğlu, soL'a yaptığı açıklamada, AKM içerisinde 14 yıl önce dönemin ÇGD Genel Başkanı Mustafa Ekmekçi ile Kültür Bakanı Fikri Sağlar döneminde yapılan bir protokolle derneğe tahsis edilen ve basın şehitleri için oluşturulmuş alanın, kendileri için çok önemli olduğunu, açtıkları davanın lehlerine sonuçlanmasını beklediklerini söyledi. Yıkımın, AKP'nin kapatılması davasında savunma vereceği 1 Temmuz'da yapılmasını "çok manidar" olarak tanımlayan Hatipoğlu, bunun, AKP iktidarından gazetecilere gözdağı olabileceğine işaret etti.