Çarşaflı durum komedisi

Modası, müziği, dekorasyonu derken dinci kesimin şimdi de stand-up’çısı var. Çarşaflı laborant Hatice Çöpoğlu, evlerde başladığı şovuna sahnelerde devam edecek. Çöpoğlu’nun esprileri de doğal olarak çarşaflı.

soL (HABER MERKEZİ) İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi'nde laborant olarak çalışırken, çarşafı yüzünden işten çıkarıldığını söylüyor. O da kendine daha serbest bir iş bulmuş. Bir adım öteye giderek çarşafa da girmiş. Güzellik malzemeleri satan bir firmada pazarlamacılık yaparak devam etmiş hayatına. Derken, satış için gittiği evlerde yaptığı esprilere gülen ev ahalisi ve arkadaşları, "senden iyisi Cem Yılmaz" demiş olacak ki stand-up yapmaya başlamış. Cem Yılmaz'ı örnek alışı da ondan olsa gerek.

39 yaşında iki çocuk annesi Hatice Çöpoğlu, hafta sonunda Bakırköy'deki Levent Kırca-Oya Başar Tiyatrosu'nda ilk kez sahneye çıktı. Çöpoğlu'nun "Kadınca Kararınca Şakalar" adını verdiği şovu, çoğunluğu ev hanımı 200'e yakın kadın izledi.

Hem acıyın hem gülün
Basın yayın organları, edebiyatları, müzikleri ve modası derken, her alanda cemaatlerine uygun formatta üretim yapan dinci kesim, sahne şovlarına da el attı. İlk çarşaflı kadın stand-upçı Hatice Çöpoğlu, hastanede geçen yıllarından ve çarşafından bol bol bahsederek, kadınların ev oturmalarında birbirlerine söyleyip güldükleri esprilerden bir demet sunarak, kendi deyimiyle, güldürüyor acınacak halimize...

Çöpoğlu, kendini "acınacak insan" yerine koyuyor ve Türk sinemasının "Ayşecik" karakteriyle özdeşleştirerek puan toplamaya çalışıyor. "Roma'da heykellere bir süre baktıktan sonra 'estağfurullah' demeyi bıraktım. 'Aşağı bak, yukarı bak' hep aynı. Bir süre sonra alışıyor insan!" Sıradan bir espriyi çarşaflı bir kadın yaptığında sıra dışı oluyormuş. Hatice Çöpoğlu'nun sahne şovundan bahseden basın böyle söylüyor. Basın Hatice Çöpoğlu'nu ilk gösterisinde yalnız bırakmadı, ancak en büyük desteği aldığı eşi, basının fotoğraf çekmesine ve röportaj yapmasına "kibarca" izin vermedi. Hatice Çöpoğlu'nun, kadın kadına yaptığı ilk gösteride, sahneye siyah bir tunikle çıktığı öğrenildi. Daha sonraki gösterilere erkek izleyicinin alınıp alınmayacağı merak ediliyor.