Burdur Nâzım Kültürevi Sakıncalı’yla açılıyor

29 Kasım Cumartesi günü açılışı yapılacak Kültürevi, dostlarını “Sakıncalı Piyade” oyunuyla ve oyun ekibinin Nâzım’dan, Enver Gökçe’den okuyacağı şiirlerle karşılıyor.

soL (HABER MERKEZİ) Su Gösteri Sanatları Sahnesi tarafından 12 Mart 2008'de oynanmaya başlanan "Sakıncalı Piyade" oyunu, Burdur Nazım Kültürevi'nin açılışında sahne alıyor. 29 Kasım Cumartesi akşamı gerçekleşecek açılışta, oyunun sahnelenmesinin ardından, Sakıncalı ekibi Nâzım Hikmet, Enver Gökçe ve Hasan Hüseyin Korkmazgil şiirleri okuyacak ve Nâzım'ın, Fakir Baykurt'un, Hasan Hüseyin Korkmazgil'in yaşamlarından kesitleri Burdurlu sanatseverlerle paylaşacaklar.

Burdur'da özel gösterim
Sakıncalı Piyade ayrıca 28 Kasım Cuma akşamı saat 20.00'de ve 29 Kasım Saat 15.00'de Burdur Öğretmen Evi Konferans salonun da iki gösterimle Burdurlu seyircilerle buluşacak. 12 Mart'tan bu yana aralıksız süren Sakıncalı turu, İstanbul'daki gösterimlerden sonra yaz turnesi için Ege bölgesinde devam etmişti. Hem İstanbul'da hem Anadolu'da çeşitli merkezlerde gösterimlerini sürdüren Sakıncalı Piyade oyunu, dün akşam da 13. Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali kapsamında Şinasi Sahnesi'nde sergilendi.

Uğur Mumcu tarafından yazılan ve hemen her sözcüğü mahkeme tutanaklarına geçen oyunun oluşturulmasında Rutkay Aziz imzası var. Yönetmeni, 1993 yılında Ankara Sanat Tiyatrosu tarafından oynanan oyunun "Sakıncalısı" Mehmet Ulay. Müzikler Timur Selçuk'a, dekor kostüm M. Ziya Ülkenciler'e, film tasarımı Önder Ünsal'a ve ışık tasarımı Yüksel Aymaz'a ait. Orhan Aydın'ın genel sanat yönetmenliğini yaptığı kadroda Mehmet Ulay, Orhan Aydın, Recep Yener, Mustafa Kırantepe, Tamer Özceviz, Deniz Atam, Cansu Fırıncı, Şenol Şahin, Beran Soysal, Ramazan Atbaş ve Oğuz Tunç yer alıyor.

Sakıncalı, Burdur dönüşünde, 2 Aralık Salı akşamı saat 20.30'da Kadıköy Halk Eğitim Salonu'nda seyircisiyle tekrar buluşacak. Oyun sezon boyunca Aksaray'daki Su Gösteri Sanatları Sahnesi'nde ve turnelerde sergilenmeye devam edecek.