Bunun neresi festival?

Sivas’ın Hafik İlçesi’nde düzenlenen kültür şenliklerinde (!) güreş ağasını karşılamaya giden grup havaya ateş açtı. Uyarılarda silahların dikkatli kullanılması söylendi.

soL (HABER MERKEZİ) Bir kentin, ilçenin ya da köyün, bir bölgenin kültürünü tanıtmak amacıyla yapılan sayısız festival arasında yer alan Sivas Hafik Festivali ile kültür böyle tanıtıldı.

Kaymakamlık, Belediye Başkanlığı, Hafikliler Federasyonu (HAFED), ilçe dernekleri ve 25 köyün katılımıyla bu yıl 10'uncusu düzenlenen ve AKP Sivas Milletvekili Osman Kılıç'ın da katıldığı Hafik Kültür Festivali'nde ilginç olaylar yaşanıyor. Festivalin ikinci gününde yapılacak karakucak güreşleri için sabah ilçede toplanan konvoy, Düzyayla köyünde bulunan ve İstanbul'da hafriyatçılık yapan güreş ağası Hüseyin Karataş'ı getirmek için yola çıktı.

Yol boyunca aralarında küçük yaşta çocukların da bulunduğu onlarca kişi tabancalarla havaya ateş açtı. Yapılan uyarıları dikkate almayan grup köye ulaştığında da havaya ateş açmaya devam etti. Uyarılarda "silahların daha dikkatli kullanılması" söylendi. Kafilenin ilçe merkezine hareket etmesi ile silah sesleri son buldu. Daha sonra ilçe stadyumuna kadar yürüyüş düzenlendi, halkoyunları ve mehteran bölüğü gösterileri yapıldı.