Başkan gitti yarışma bitti

Ürgüp'ün AKP'li yeni belediye başkanı, göreve gelir gelmez geleneksel karikatür yarışmasını iptal etti. CHP konuyu Meclis'e taşıdı. Karikatürcüler Derneği "bize sormadılar, bilgi de vermediler" dedi.

soL (HABER MERKEZİ) Nevşehir'in Ürgüp ilçesinde yedi yıldır düzenlenmekte olan ve bu yıl uluslararası katılıma açılması kararlaştırılan karikatür yarışmasının gerekçesiz iptal edilmesi, tepkilere neden oldu. Resmi makamlardan herhangi bir açıklama yapılmadan uygulanan iptal kararının ardından, CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici konuyu Meclis'e taşıdı ve Başbakan Erdoğan'ın cevaplaması istemiyle bir soru önergesi verdi. Karikatürcüler Derneği, "bize sorulmadı, iptalin gerekçesi de açıklanmadı" diyor.

Ürgüp'ün seçimlerde milletvekili adayı olduğu için görevden ayrılan CHP'li belediye başkanı Bekir Ödemiş döneminde düzenlenen yarışmanın, göreve gelen AKP'li yeni belediye başkanı Kasım Uğur tarafından gerekçesiz iptal edilmesiyle ilgili olarak Meclis'e verilen soru önergesinde, yarışmanın akıbetinin yanı sıra, birçok AKP'li belediyenin kültürel etkinliklerinde yaşanan bu türden sorunlarda AKP'nin dünya görüşünün etkili olup olmadığı soruldu.

Sanatı politikalarına alet ediyorlar
Karikatürcüler Derneği Yönetim Kurulu Sekreteri Aziz Yavuzdoğan, dernek adına sorularımızı yanıtlayarak, Meclis'teki soru önergesi haberi dışında konu hakkında bir bilgi almadıklarını, son yarışmanın neden yarım kaldığı veya yapılamadığı konusunda da bilgilendirilmediklerini söyledi. Eski Başkan Bekir Ödemiş'in milletvekili adaylığı nedeniyle son Kapadokya Ürgüp Karikatür Yarışması'nın, daha öncedenduyurulmasına rağmen, üstelik jüri toplanma tarihine çok yakın bir zamanda iptal edildiğini, ancak konu hakkında ne Bekir Ödemiş ne de yerine atanan AKP'li belediye başkanı tarafından hiçbir açıklama yapılmadığını belirten Yavuzdoğan, bu konuda muhatap taraf bulunamadığından yarışmada dernek olarak katılımcılara karşı zor durumda kaldıklarını ifade etti.

Aziz Yavuzdoğan, yarışmanın hiçbir gerekçeli açıklama yapılmadan yarım kalmasından öncelikli olarak CHP'li eski belediye başkanının sorumlu olduğunu düşündüğünü, ancak bunun şahsi görüşü olduğunu, karikatürün ve sanatın politikaya alet edilmesinin tipik bir örneğini daha yaşadıklarını da sözlerine ekledi.