Bakırköy’de Helesa konseri

Bakırköy Nazım Kültürevi’nin organize ettiği konserde, Karadeniz müzikleri yapan Helesa Bakırköy Sanat Merkezi’nde dinleyicilerle buluşacak.

soL (HABER MERKEZİ) Bakırköy Nazım Kültürevi'nin organizasyonunda Helesa, Bakırköylü sanatseverlerle buluşacak. Konser, 19 Nisan Pazar günü saat 19:00'da Bakırköy Sanat Merkezi'nde gerçekleşecek.

Helesa, kendini şu sözlerle tanıtıyor: "Helesa, etimolojik olarak antik Yunancadaki deniz kelimesinden gelmektedir. Bugün Karadenizde varolan birçok kültür içerisinde hem birlikte çalışmayı hem de paylaşmayı yüksek sesle dile getirmek için kullanılan bir nidadır. Deniz kadar engin Karadeniz kültürlerini paylaşmanın ifadesi olarak grubumuza bu ismi seçtik.

Kültürümüzün popülerleşmeye ve medyatikleşmeye başladığı bir döneme denk gelen sahne çalışmalarımızda, yörede zaten popüler olan türküleri icra etme kolaycılığına kaçmadan, kültürümüzün hakettiği emeği vererek icra etmeye özen gösterdik. Neden daha sık sahneye çıkmadığımızı soranlara, hem gerçekten paylaşmaya değer ürünler üretmenin hem de bunları hakkıyla icra edecek ortamları bulmanın o kadar kolay olmadığını söylemek durumundayız. Bugün Türkçe, Lazca, Hemşince, Pontus Rumcası, Megrelce ve Gürcüce türküler içeren repertuarımızı ve yorumlarımızı geliştirmek konusunda çalışmalarımıza devam ediyoruz."