Ankara'da Emek ve Barış Festivali

Emperyalizme, Gericiliğe, Yoksulluğa ve Savaşa Karşı Emek ve Barış Festivali, dün akşam Ankara/Batıkent’te yapılan yürüyüşle başladı.

soL (Ankara) Batıkent'te, 25 örgüt tarafından düzenlenen Emperyalizme, Gericiliğe, Yoksulluğa ve Savaşa Karşı Emek ve Barış Festivali dün festival çadırının kurulmasıyla başladı. Daha sonra, İsmail Hakkı Tonguç Parkı'ndan, festival çadırının bulunduğu alana kadar katılımcıların eşliğinde yapılan yürüyüşte "Katil ABD İşbirlikçi AKP", "Melih Gökçek Elini Cebimizden Çek" sloganları atıldı. Yürüyüş, halkın yoğun ilgisiyle karşılandı. Yol kenarında çalışma yapan belediye işçileri alkışlarla ve zafer işareti yaparak korteje desteğini iletirken, mahalle sakinlerinden pek çok kişi de kortejin içerisine girerek festival alanına kadar yürüdü.

Boğazdan geçen gemiler AKP'nin işbirlikçiliğinin ispatı
Açılışta festival komitesi adına okunan ortak bildiride, 2. Dünya Savaşı'ndan bugüne kadar emperyalizmin doymak bilmeyen açgözlülüğünün, insanlığı ortaçağ karanlığına ve barbarlığa doğru hızlı adımlarla sürüklediği ve barış için emekçi halkın vereceği mücadelenin çok önemli olduğu vurgulandı.

AKP Hükümeti'nin yürüttüğü politikalar nedeniyle, halkın yaşam koşullarının gün geçtikçe daha da dibe vurduğu ve AKP'nin, toplumun bu hale gelmesindeki en önemli nedenlerden biri olan 12 Eylül darbesinin ürünü olduğunun belirtildiği konuşmada, "bugün ABD donanmalarına ait gemilerin boğazlardan geçişine izin verilmesiyle AKP'nin işbirlikçiliği bir kez daha gözler önüne serilmiştir" denildi.

Batıkent'i karanlığa teslim etmeyeceğiz
Emperyalizme, gericiliğe, savaşa ve yoksulluğa karşı emekten yana bir güç oluşturma yönünde bir adım olması hedeflenen festivalin açılış gününe, Batıkent'i ve Yenimahalle'yi karanlığa teslim etmeme, aydınlık ve emekten yana bir seçeneğin güçlü bir biçimde ortaya konması kararlılığı damgasını vurdu.

Açılış konuşmasının ardından Özgür Tiyatro tarafından sahnelenen "Şeyh Bedrettin Destanı" şiir dinletisi ve ardından Eğitim-Sen Batıkent Kültürevi'nde gösterimi yapılan "Unutturulanlar 2 - Yeraltı Maden-İş Yeni Çeltek" belgeseli kalabalık bir izleyici topluluğu tarafından ilgiyle izlendi.

Bir hafta boyunca sürecek olan festivalin bugünkü programı ise şu şekilde:
11:00 - Yedi Köyün Yargıcı (Çocuk Oyunu) - Kent Koop Kültür Merkezi
13:00 - "Enerjinin ve Suyun Piyasalılaştırılması, Zamlar" (Panel) - Kent Koop Kültür Merkezi
16:00 - Karma Fotoğraf Sergisi - Batıkent Metro Son Durak
17:00 - Batıkent'li Şairler Şiir Dinletisi (Ahmet Telli, Osman Namdar, Fatma Üçpınar) - Eğitim-Sen Batıkent Kültürevi
19:30 - Müzik Dinletisi - İlkyerleşim Mahallesi Halil Tunç Parkı
20:00 - Unutturulanlar 1 - Fatsa Gerçeği (Belgesel Gösterimi) - İlkyerleşim Mahallesi Halil Tunç Parkı