5. Artvin Kemalpaşa Festivali

5.Kemalpaşa Festivali, Halkevleri tarafından 9, 10 ve 11 Ağustos tarihlerinde düzenleniyor. Festivalde turnuvalar, paneller, konserler, slayt gösterileri ve halkoyunları gösterileri olacak.

soL (HABER MERKEZİ) Artvin'in Hopa İlçesi Kemalpaşa Beldesi'nde düzenlenen festival 9 Ağustos Cumartesi günü "Yaşanılabilir Çevre ve Su Hakkı" başlıklı panelle başlıyor. Panele Avukat Remzi Kazmaz, Yrd. Doç. Dr. Metin Erten ve Derelerin Kardeşliği Platformu Sözcüsü katılıyor. Akşam saatlerinde Kemalpaşa Halkevleri Halkoyunları ekibinin gösterisiyle devam edecek festival, slayt gösterisi ve Borçka Halkevleri Müzik Topluluğu'nun dinletisinden sonra saat 23.00'da Bizim Yaşar konseri ile ilk gününü tamamlayacak.

İkinci gün programı yine bir panelle açılacak."Yerel Yönetimler, Sol ve Halkın Hakları" başlıklı panele, Artvin Belediye Başkanı Emin Özgün, Şavşat Belediye Başkanı Naci Köroğlu, Ardeşen Belediye Başkanı Yıldırım Demir ve Halkevleri Örgütlenme Sekreteri Samut Karabulut katılacaklar. Halkoyunları ve slayt gösterilerinin ardından Grup Üç Kuşak ve Dalepe Nena konseriyle ikinci gün sona erecek.

Festivalin üçüncü ve son gününde "Kadınlar, Yoksulluk ve Toplumsal Roller" başlıklı panel yer alıyor. Panelin ardından festivalde düzenlenen turnuvaların ödülleri verilecek ve çeşitli etkinliklerle devam edecek gün, Ferhat Tunç konseriyle son bulacak.