1 Mayıs 2008 fotoğrafları "turnesi"

Çağdaş Hukukçular Derneği İstanbul Şubesi sanat komisyonu ve fotoğrafçı Özcan Yaman'ın hazırladığı "İşgal İstanbul'u 2008 1 Mayıs" sergisi çeşitli kentlerde sergilenmek üzere yola çıkıyor.

soL (HABER MERKEZİ) 1 Mayıs 2008'de İstanbul'da yaşanan polis terörünü görüntüleyen amatör ve profesyonel fotoğrafçıların kareleri, tüm Türkiye'yi dolaşmaya hazırlanıyor. Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) İstanbul Şubesi sanat komisyonu ve fotoğrafçı Özcan Yaman'ın girişimiyle, 28 Haziran-12 Temmuz tarihleri arasında derneğin Taksim bürosunda sergilenen "İşgal İstanbul'u 2008 1 Mayıs" fotoğrafları, başta Antalya, Ankara ve İzmir olmak üzere, Türkiye'nin dört bir yanını gezecek. Daha sonra, 60. Frankfurt Kitap Fuarı'nda ve Munzur Festivali'nde sergilenecek.

4 bin kişi izledi
Açıldığı günden bu yana aralarında PEN Türkiye Merkezi üyeleri Leyla Erbil, Onur Behramoğlu, Halil İbrahim Özcan, Leyla Şahin ve Süha Oğuzerdem ile DİSK'e bağlı sendikaların yöneticileri ve Genel Başkanı Süleyman Çelebi'nin de bulunduğu yaklaşık 4 bin kişinin gezdiği serginin ziyaretçi defterinde, 1 Mayıs'a ve serginin İstanbul dışındaki insanlara ulaşmasının önemine değinen mesajlar yer alıyor.

Sergiyi gezen PEN Türkiye Merkezi üyeleri, ziyaretçi defterine, 1 Mayıs'ın emekçilerin bayramı olduğunu ve bu sevinci engelleyen emek düşmanlarını kınadıklarını yazdılar. 27 fotoğrafçının çektiği 250 kare ile gazete kupürleri ve video kayıtlarının yer aldığı sergiyi önceki hafta DİSK'e bağlı sendikalardan yöneticilerle birlikte gezen Genel Başkan Süleyman Çelebi de, Türkiye'de 1 Mayıs'ın bir yıl geçtikten sonra hatırlandığını söyleyerek, "hiçbir 1 Mayıs'ı unutmadık, unutturmayacağız, unutturmamaya çalışanlara da şükranlarımı sunuyorum. Bu sergi çok anlamlı, herkesin gelip burayı görmesi gerekiyor. Bu resim sergisini hem Türkiye'nin diğer illerinde, hem de yurtdışında açacağız" demişti.

Sergide Serra Akcan, Yusuf Aslan, Devrim Büyükacaroğlu, Özgür Cengizbay, Polat Çağlayan, Şaban Dayanan, Tunç Erenkuş, Cem Ersavcı, Nazım Serhat Fırat, Sadık Güleç, Nihat Karadağ, Mehmet Kaçmaz, Gülşin Ketenci, Deniz Kocak, Ufuk Koşar, Zeynep Kuray, Eylem Lodos, Ali Öz, Tolga Sezgin, Sedat Suna, Saner Şen, Ahmet Şık, Alaattin Timur, Kerem Uzel, Uğraş Vatandaş, Özcan Yaman ve Yasemin Yıldız'ın fotoğrafları yer alıyor.