Zonguldak Demokrasi Platformu'ndan saldırılara tepki

Zonguldak Demokrasi Platformu yazılı bir açıklama yayımlayarak TKP Zonguldak İl Örgütü üyelerine ve Ankara’da Eğitim-Sen üyelerine yönelik saldırıları protesto etti.

soL (Zonguldak) Zonguldak Demokrasi Platformu yazılı bir açıklama yaparak TKP Zoguldak il Örgütü Üyelerine ve Ankara Eğitim Sen üyelerine geçen hafta düzenlenen saldırıları kınadı.

Yapılan açıklamada "Türkiye kamuoyu bir süredir ülkenin birçok yerinde emekçilere, sola ve devrimcilere yönelik hükümet-polis, polis-sivil faşist ilişkili saldırılara şahit olmakta. Geçtiğimiz hafta içerisinde 03.06.2009 tarihinde TKP Zonguldak İl Örgütü üyelerine yönelik saldırı ve 05.06.2009 tarihinde Ankara'da Eğitim-Sen üyelerine yönelik saldırı birçok açıdan benzerlik göstermektedir" denildi.

"3 Haziran'da Zonguldak Valilik binası önünde Nazım Hikmet'i anmak için bir araya gelen TKP üyelerine yapılan saldırı faşistlerin Nazım'ın taşıdığı değerlere ve ülkenin ilerici birikimlerine tahammülü olmadığını bir kez daha göstermiştir" denilen açıklamada "Nazım'a saldıran faşistlerle ülke insanını gericilik, yoksulluk, işsizlik ve bağımlılıkla terbiye etmek isteyenlerle aynı safta olduğu açıktır memleketi ABD'ye ciro edenlerle, ülke askerini 3 kuruşa satanlarla aynı safta oldukları çok açıktır" ifadeleri kullanıldı.

5 Haziran Cuma günü Türkiye'nin her yerinden toplu iş sözleşmesi talebinde bulunmak için Ankara'ya gelen ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın önüne yürümeye çalışan Eğitim-Sen üyelerine polisin tazyikli su, biber gazı ve coplarla müdahale ettiği hatırlatılan açıklamada "Saldırıda birçok Eğitim-Sen'li arkadaşımız yaralanarak hastaneye kaldırıldı. AKP hükümeti gerici ve işbirlikçi kimliğinin yanı sıra bu saldırıyla birlikte emekçi düşmanı kimliğini bir kez daha tescil etmiştir. Gerici AKP hükümeti son dönemdeki baskı ve hukuksuzluklarına bir yenisini daha eklemiştir. KESK bünyesine yönelik yapılan diğer saldırılar gibi bu saldırıda faşizan bir saldırıdır" denildi.

Platform açıklamayı "Bizler bu ülkenin emek, demokrasi, sol devrimci güçleri olarak bu ülkenin AKP'nin ve onun yandaşlarının babasının çiftliği olmadığını, daha insanca ve yaşanılabilir bir ülke için mücadele etmeye devam ettiğimizi bir kez daha ilan ediyoruz" ifadeleriyle bitirdi.