Yeşiller’den üçüncü köprüye karşı eylem

Ortaköy sahilinde biraraya gelen Yeşiller Partisi üyeleri yaptıkları açıklamada 3. köprü projesinin tamamen petrolcülerin ve otomobilcilerin baskısıyla gerçekleştirilen bir proje olduğunu kaydettiler.

soL (HABER MERKEZİ) Yeşiller Partisi üyesi bir grup, Ortaköy’de biraraya gelerek İstanbul'a yapılması planlanan 3. köprüyü protesto etti.

Ortaköy’de biraraya gelen grup önce kiralanan bir tekneyle denize açılırken, “3. köprüyü istemiyoruz","Köprü çözüm, çözüm köprü mü?” sloganları atıp, "2. köprü çözüm oldu mu?" pankartları açtı. Üsküdar'a kadar yapılan turun ardından tekrar Ortaköy sahilin gelen grup burada bir basın açıklaması yaptı.

Basın açıklamasını okuyan Yeşiller Partisi Beyoğlu İlçe Örgütü Eş Koordinatörü Serkan Köybaşı, “Yollarda ömrümüz gidiyor. Bu kadar araba bu şehre fazla geliyor. Yollar çoğaldıkça arabalar çoğalıyor. Bir taraftan yöneticilerin arabayı medeniyet sanan çürümüş mantıkların, bir tarafta petrol ve otomobil lobileri, bir tarafta da rant ve çıkar kavgası. Olan biz İstanbullulara oluyor“ dedi. Köybaşı yaptığı açıklamada yıllardır yollara, köprülere, betona ve bireysel taşımacılığa yatırımlar yapıldığını hatırlatırken, “Bizlere giderek çözümsüz hale gelen trafik sorunu, vergilerimizin yararsız projelerde çarçur edilmesi zaman, para kaybı, doğanın katledilmesi olarak geri dönüyor" şeklinde konuştu.

“Proje petrolcülerin ve otomobilcilerin baskısıyla gerçekleşiyor”
Köybaşı bu projenin otomobil endüstrisinin dayatması olduğunu vurgularken, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kimsenin istemediği ama uğruna ağaçların kesilmeye başlandığı bu katliama ‘dur’ dememiz gerekiyor. Bu her şeyden önce İstanbullu olmanın yurttaş olmanın bir gereği. Çünkü aksi halde İstanbulun son ormanları katledilecek ve su havzalarıyla doğal yaşamın devam ettiği son topraklarda betonla, asfaltla kaplanacak. Güzel İstanbul Boğazı daha fazla betonla, griyle ve çirkinlikle dolacak. Trafik sorunu hafiflemenin aksine daha da büyüyecek."

Yeşiller Partisi adına yapılan açıklama “Köprü tamamen petrolcülerin ve otomobilcilerin baskısıyla gerçekleştirilen bir projedir. Şu anda büyük olasılıkla ağaçlar kesilmeye başladı. 3. köprü hiçbir çözüm getirmeyecek. 2. köprü 1. köprüden daha kötü durumda. Aslında kendileride çözümü biliyor. Çözüm toplu taşımada" sözleriyle son buldu.