Yenimahalle halkı parkını koruyor!

Melih Gökçek'in Teleferik projesine karşı Yenimahalle halkı bugün de parkına sahip çıkmak için sokaktaydı. Yapılan forumun ardından polisin ve iş makinalarının beklediği yerde halkın bekleyişi de sürüyor.

Güncelleme 00.51

Halk, polisin 19 yaşlarındaki genç bir eylemciyi gözaltına almaya çalıştığı sırada polisi engellemeye çalıştı. Vatandaşlar, genç serbest bırakılana kadar bulundukları yerden ayrılmayacaklarını söylediler. Polis GBT kontrolü yapılmasının ardından bırakılacağını,gencin polislere taş attığını iddia etti.


Güncelleme 00.40

Polis bekleyişini sürdüren halka yeniden saldırdı. Yunus Emre Parkı'nın aşağısında toplanan gruba akreplerle saldırıda bulunuldu. Polisler kalkanlarıyla barikat kurdu geçişlere izin verilmiyor. Gözaltılar olduğu belirtiliyor.


Güncelleme 00.07

Polis biber gazıyla saldırmaya devam ediyor.Dağıtılan göstericilerin bir araya gelmesine izin vermiyor. Halk "sokakta bekliyoruz kanunsuz birşey yapmıyoruz" diyerek polise tepki gösteriyor. Caddenin aşağısında polis saldırmaya devam ediyor,halkın parka yaklaşmasına izin verilmiyor.İş makinaları çalışmasına devam ediyor.


Güncelleme 23.59

Polis müdahaleye başladı. TOMA su sıkarak eylemcileri dağıtmaya çalıştı.


Güncelleme: 23:34

İş makinaları çalışmaya başladı. Halk "bu daha başlangıç mücadeleye devam" sloganları atıyor.


Güncelleme 22:43

Yenimahalle'de toplanan direnişçilere, polis "dağılmadığınız halde müdahale edilecek" anonsu yapıyor.

Mahalle sakinleri dağılmamakta kararlı görünüyor.


Yenimahalle'de Yunus Emre Parkı karşısındaki alanda toplanan halk 21.00'de forum yapmaya başladı bunun ardından iş makinalarının hazır beklediği Parkı'nı korumak için hazır bekliyor.Git gide kalabalıklaşan Yenimahalle'de "çapulular burada Melih Gökçek nerede" ve ''faşizme karşı omuz omuza'' sloganları atılıyor