'Van için üşüyoruz'

ABD'de yaşayan bir grup Türkiyeli, Vanlı depremzedelere yönelik insanlık dışı uygulamalara dikkat çekmek için bir video yayınladı.

(soL - Haber Merkezi) "Amerika'da New York, New Jersey, Los Angeles, Boston, Chicago, Philadelphia, State College Pennysylvania, San Diego, Avrupa'da Oslo, Amsterdam, Istanbul ve Bursa'dan sesleniyoruz" diyen bir grubun, Van'da kaldıkları konteynerlerden atılan ve soğuk ile karşı karşıya kalan yurttaşların durumuna dikkat çekmek için başlattığı kampanya, Vanlıların taleplerinin karşılanması için devam ediyor.

Los Angeles Gezi Platformu, New York Şehri Öğrencileri, Turkish American Gezi Platform (San Francisco), Rutgers Üniversitesi Forumu, University Park Forumu (Pennsylvania State Üniversitesi) tarafından yayınlanan videoda şunlar söyleniyor:

"VAN'DA NELER OLMUYOR?
Van'da deprem sonrası konteyner kente sığınan aileler üç senedir yaşam mücadelesi veriyor. Uzun süredir elektrik ve suları kesik, insani ihtiyaçları karşılanmıyor, çocukları okula gidemiyor ve çözüm önerileri göz ardı ediliyor. Yokluk ve kış koşulları içinde yaşayan aileler şimdi de sığındıkları konteynerlerden zorla atılmak isteniyor.

VAN'I GÖRÜYORUZ
Onların sesini duyuyoruz ve temel taleplerini tekrarlıyoruz:
1. Barınma imkanı sağlanmadan konteyner kentin boşaltılması durdurulmalı.
2. Elektrik ve su kesintisi sonlandırılmalı.
3. Dar gelirli ve yoksul aileler için bütçelerine uygun konut sağlanmalı. 4. Konteynerlerde yaşayan her ailenin durumu tespit edilip uygun çözüm seçenekleri sunulmalı.

Konteyner kentte yaşayan insanlarımızın durumu vicdanımızı sızlatıyor. Ailelerin temel ihtiyaçlarının bir an önce karşılanmasını istiyoruz.

UZAKLARDA AMA VAN'IN YANINDAYIZ!"