Van’da skandallar devam ediyor

AKP’li Van Belediyesi’nin taşeron şirketi olan Mavikent A.Ş.’nin işçileri ile temizlik işçilerinin grev yapma hazırlığında. Belediye bünyesinde çalışan 380 Mavikent A.Ş. işçisi ile 450 civarında temizlik işçisi maaşlarını alamıyor.

soL (Van) Mavikent A.Ş. bünyesinde çalışan 380 işçi üç buçuk, temizlik işçileri de iki aydan beri maaş alamıyor. AKP'li Van Belediyesi'nin taşeron şirketi olan Mavikent A.Ş. bünyesinde çalışan bazı işçilerin parasızlıktan kilometrelerce yürüyerek işe gelip gitmek zorunda olduğu biliniyor. Asgari ücretle çalışan ve aylardan beri maaş alamayan işçilerin yaşadıkları bu çilenin ne zaman biteceği ise henüz bilinmiyor. Belediyenin girdiği borç batağı göz önüne alındığında işçilerin daha uzun zaman bu çileyi çekeceği muhtemel görünüyor. İşçiler bunca sıkıntıya rağmen çalışmaya devam ederken, Van belediyesi yetkilileri sessizliğini koruyor.

Temizlik işçileri de aynı sorunu yaşıyor
Bilindiği gibi daha önce özel bir temizlik şirketi bünyesinde Van Belediyesine bağlı olarak çalışan 450 işçi de aynı durumu yaşamıştı. Uzun süre maaş alamayan temizlik işçileri girdikleri iki günlük grevden sonra beş aylık hak edişlerini almışlardı.

Temizlik firmasının sözleşmesinin Nisan ayında bitmesi nedeniyle işçiler yeni bir anlaşma ile belediye bünyesine geçtiler. Belediye bünyesine geçen temizlik işçileri iki buçuk aydır maaş almadan çalışıyor. Durumun böyle devam etmesi halinde Mavikent A.Ş. ve temizlik işçilerinin maaşlarını alabilmek için tekrar greve gideceği edinilen bilgiler arasında.

AKP'li Van Belediyesi ve Başkanı Burhan Yenigün daha önce de "belediyenin içine düştüğü borç batağı, ödenmeyen işçi maaşları ve belediye gayrimenkullerinin sermayedarlara peşkeş çekilmesi" ile gündeme gelmişti. Temizlik işçilerinin maaşlarının beş ay boyunca ödenmemesi sonucu, işçiler iki günlük iş bırakma eylemi yapmış ve belediye işçilerin maaşlarını ödemek zorunda kalmıştı.