Üniversiteden ilginç karar: ‘Metin Kurt muhalif biri panele çağrılamaz’

Çukurova Üniversitesi'nde TKP’li Öğrenciler ve BESYO Öğrencileri’nin ortaklaşa düzenlemek için başvurduğu panele Metin Kurt engeli çıktı. Endüstriyel sporla ilgili düzenlenecek panele konuk olarak çağrılması planlanan Metin Kurt’u veto eden üniversite yönetimi “başka isimler çağırın” dedi.

Adana’da Çukurova Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu bölümünde okuyan öğrencilerin düzenlemek için başvurduğu Endüstriyel Spor konulu panel, Yüksek Okul Müdürlüğünce panele çağrılması planlanan Spor Emek-Sen Başkanı Metin Kurt dolayısıyla veto edildi.

"Metin Kurt muhalif, başkalarını çağırın"
Adana Çukurova Üniversitesi’nde BESYO (Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu) öğrencileri ve TKP’li Öğrenciler'in ortaklaşa düzenlemek için başvurduğu Endüstiriyel Spor paneline konuk olarak Devrimci Spor Emekçileri Sendikası (Spor Emek-Sen) Genel Başkanı Metin Kurt davet edilmek istenince, panel yönetimce engellendi.

Yüksek Okul Müdürlüğü tarafından "başka isimler çağırarak panel yapabilirsiniz ancak Metin Kurt’un politik kimliği ve muhalif duruşu dolayısıyla panele izin verilmeyecek” denildi.

"Ortaçağ zihniyetiyle mücadele etmeye devam edeceğiz"
Konuyla ilgili soL'a değerlendirmelerde bulunan Spor Emek-Sen Genel Başkanı Metin Kurt, "Çukurova Üniversitesi, muhalif isim istemiyorum diyerek kendi siyasi görüşünü ortaya koymuştur. Ben bir spor emekçisi olarak endüstriyel spora karşı muhalif olmaya devam edeceğim. Üniversite yönetimi, spor emekçilerinin, sporun gerçek durumunu anlatmasını engellemek istiyor ancak Spor Emek-Sen olarak sporseverlerle buluşup sporun gerçeklerini anlatmayı sürdüreceğiz" dedi.

Çukurova Üniversitesinin kararının Ortaçağ zihniyetini yansıttığını belirten Kurt, bu zihniyetle mücadele etmeye sendika olarak ara vermeden devam edeceklerini dile getirdi.

"Hakan Şükür'ü mü, Emre Belözoğlu'nu mu çağıralım?"
Metin Kurt’un muhalif kimliği ve politik duruşu dolayısıyla konuk olarak panele çağrılamayacağını belirten üniversite yönetiminin bu tutumuna karşı TKP’li Öğrenciler bir basın açıklaması yaparak yanıt verdi.

“Hiç bir şut emekçi kalesine girmeyecek", "Önce sporda ter dökenler kurtulacak" diyen Metin Kurt’un panele kabul edilmemesinin kabul edilemez olduğunun belirtildiği açıklamada, "Bizler için sporcuları paranın peşinde koşan sporcu kişiliği ile değil popülerliği kültürün esiri olduğu için gündemde kalanlar olarak tanımıyoruz. Panelin yapılmaması olarak Metin Kurt’un muhalif kişiliğini gösteren zihniyeti kınıyor ve soruyoruz Muhalif Metin Kurt yerine, meclise gitmediği halde 11 bin TL’cik maaşı yetmediği için futbol yorumculuğundan 200 bin TL kazanan Hakan Şükür’ü mü çağırmalıydık veya TKP’ye dava açan Emre Belözoğlu’na ne dersiniz?”

(soL - Haber Merkezi)