ÜKD: ‘Anadolu Üniversitesi öğrencilerin mağduriyetini gidermelidir’

Anadolu Üniversitesi’nde yıllardır süren Hazırlık Sınıfı mağduriyetine karşı öğrenciler rektörlük önünde çadır eylemi başlattı. Dokuzuncu günü geride bırakan çadır eylemine ÜKD’den de destek gelirken, Anadolu Üniversitesi’nin öğrencilerin mağduriyetini gidermesi talep edildi.

Anadolu Üniversitesi’nde yabancı dil hazırlık sınıfını geçme oranı bu yılda yüzde 10’u geçemezken, üniversite yönetiminin hazırlık sistemine tepki gösteren öğrenciler rektörlük önünde çadır eylemi başlattı. Öğrencilerin çadır eylemi 9. Günü geride bırakırken, ÜKD’den de eyleme destek geldi.

"Piyasacılık ve gericilik kavranmadan bu süreç anlaşılmaz"
Anadolu Üniversitesi'nde hazırlık sınıfını geçemeyen öğrencilerinin eylemine Üniversite Konseyleri Derneği adına destek veren Prof. Dr. Erhan Nalçacı, ''Üniversiteler bir yandan AB emperyalizminin uzantısı olan Bologna süreci ile tek tipleştirilirken bir yandan bu süreci örtmek üzere gericileştirilmektedir. Süreci böyle kavramadan Türkiye’de bir üniversitede İngilizce hazırlık okuyan öğrencilerin yüzde 90’ının yıllardır başarısız olması anlaşılamaz” dedi.

"Eğitim anadilde olmalıdır"
Anadolu Üniversitesi’nde yabancı dil eğitiminin eğitimin öğrenci onuru ve kişiliğini yok edecek kadar öne çıkmasının başka türlü izah edilemeyeceğini belirten Nalçacı şöyle konuştu:

“ÜKD’nin üniversite öncesi ve sonrası iyi bir yabancı dil eğitiminden yanadır ama bir şartla: Eğitim anadilde olmalıdır. İnsani, bilimsel ve pedagojik olan budur. ÜKD üniversitede öğrencilerin başarılı bir şekilde gelişmesinden yanadır ama onurları zedelenmeden, yönetimin basit bir nesnesi olmadan, yönetime katılarak ve gelişirken toplumsal bir değer kazanarak başarılı olmalıdırlar.”

ÜKD’nin Anadolu Üniversitesi’nin mağdur ettiği öğrencilerin yanında olduğunu belirten Nalçacı, bu mağduriyetin giderilmesi için rektörlük düzeyinde girişimlerde bulunulacağını dile getirdi.

(soL - Haber Merkezi)