TOKİ işçileri bu defa Erzincan’da eylemde

Birçok yerde yapımı süren TOKi evlerinde ücretlerini alamadıkları için eylem yapan işçilere Erzincan’daki TOKİ işçileri de eklendi.

soL (HABER MERKEZİ) Erzincan'ın Üzümlü ilçesinde yapımı tamamlanan TOKİ konutlarında çalışan taşeron firmaya bağlı işçiler, paralarının ödenmemesi nedeniyle inşaatın çatısında eylem yaptılar.

Üzümlü ilçesinde 2006 yılı mart ayında başlanan konutların inşaatında çalışan 104 işçi, alacakları olan 496 bin TL'nin ödenmediğini ifade ederek inşaatın çatısında eylem yaptılar. Bölgeye gelen güvenlik güçleri bir saat süren çabalarının ardından işçileri ikna ederek aşağı indirirken, işçilerden Korkmaz Meral, "üç aydır hemen hemen hergün geliyoruz. Ama bir türlü muhatap ve yetkili bulamıyoruz. Üç yıldır burada çalışmamıza rağmen bizi göz ardı ederek alacaklarımızı vermiyorlar. Tüm alacaklılar olarak kavga gürültü olsa bile bunu yapıp alacağız. Bize namus ve şeref sözü vererek ödeme yapacaklarını söylediler ama aradan aylar geçmesine rağmen yüklenici firma ödeme yapmıyor" şeklinde konuştu. Konutların yapımını üstlenen firmanın yöneticisi Günal Gedik ise inşaatın yapım işini bir yıl önce üstlendiklerini söylerken işçilerin kendilerinden önceki müteahhit döneminden alacaklı olduklarını öne sürdü.