Tıbbı Atık Arıtma Tesisi’ne karşı köylüler kazandı

Bursa’da Tıbbı Atık Arıtma Tesisi tartışması büyüyor.

soL (BURSA) Mustafakemalpaşa'ya sadece 8 km uzaklıkta bulunan İnatlar Köyü'nde kurulması planlanan Tıbbi Atık Arıtma Tesisine karşı çıkan köy sakinleri ve sivil toplum örgütü başarıya ulaştı.

Köylerinde yaşanacak nükleer kazaları engellemek için mücadele eden köylüler, yeni bir Çernobil kazasını köylerinde istemediklerini söyledi. Köylülerin tepkileri ve sivil toplum örgütlerinin yürüttüğü kampanya sonucu Bursa İl Genel Meclisi geri adım atarak aldığı karardan vazgeçti. Diğer taraftan Tıbbi Atık Arıtma Tesisinin bu kez de Yenişehir'de yapılmak istendiği ifade edilirken, Yenişehir'de Tıbbi Atık Arıtma Tesisi'ni kurmayı planlayan firmanın Mustafakemalpaşa'da ki firma ile aynı olduğu belirtiliyor. Uzun zamandır Bursa gündemini meşgul eden Tıbbi Atık Arıtma Tesisi'ne vatandaşlar büyük tepki gösteriyor.

Vatandaşlarsa bu tür bir tesisin Yenişehir'de kurulmasının da büyük tehlike içerdiğini söylerken, uzmanlar Yenişehir'in sanayi alanı değil tarım alanı olduğu için korunması gerektiğine işaret ediyor. Toprağın zarar görmesi halinde köylü ve çiftçilerin zor duruma gireceğini vurgulayan uzmanlar tesis konusun en kısa zamanda çözülmesi gerektiğini ifade etti.