Tarsus’ta taş ocağı protestosu

Mersin'in Tarsus ilçesine bağlı Sağlıklı köyünde kurulması düşünülen taş ocağının köyü tamamen yaşanmaz bir hale getireceğini söyleyen köylüler protesto eylemi yaptılar.

soL (Mersin) Sağlıklı köylüleri bölgede üç taş ocağının sürekli taş kırma işlemi yaptığını ve bunun köyde deprem şeklinde sarsıntılar meydana getirdiğini ifade ettiler. Sağlıklı Köyünden Nevire Ulus, ''Bu taş ocaklarında patlatılan dinamitler nedeniyle birçok evde çatlaklar bulunuyor'' dedi. Yeni kurulması planlanan taş ocağının köyün hemen yanı başında faaliyet yürüteceğini söyleyen Ulus, ''Buranın faaliyete geçmesi üzerine köyümüz tamamen yaşanmaz bir hal alacak'' dedi.

Taş ocakları istemiyoruz pankartı açarak oturma eylemi yapan köylüler, köylerinde bulunan zeytin ve harnup ağaçlarının verimsizleştiğini dile getirdiler. Köylüler, tarıma elverişli topraklarda ise bu olumsuzluklar yüzünden ekim yapamadıklarını belirttiler. Tarihi Roma yolunun bulunduğu 500 haneli 2000 nüfuslu Sağlıklı Köylüleri evlerinin yıkılma tehdidi altında olduğunu söylediler. Bu nedenle rahat uyuyamadıklarını ve taş ocağı projesinin iptal edilmesini istediler.