Suya yüzde 130 zam

Bahşılı İlçesi'nde AKP'li Belediye Başkanı Halil İbrahim Bişkin başkanlığında toplanan Belediye Meclisi suya yüzde 130 zam yaptı.

Kırıkkale'ye bağlı Bahşılı İlçesi'nde AKP'li Belediye Başkanı Halil İbrahim Bişkin yüzde 130 zam yaptı. Belediye Encümen kararı ile 80 kuruş olan suyun tonu 2 TL 25 kuruşa çıkarıldı. Daha önce Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven hakkında suyu bedavaya dağıttığı için görevini kötüye kullanmaktan dava açılmıştı.

Bahşılı İlçesi'ndeki muhtarlar, belediyeden zammın çekilmesini talep ederken, Kaymakam Elif Nur Bozkurt Tandoğan da belediye hakkında suç duyurusunda bulundu.

Muhtar Yunus Uyar ve Hasan Kaçar konuyla ilgili DHA muhabirine "Böyle bir şey görmedik. 5 yıl yatıp, seçimi atlattıktan sonra her şeye zam yapılması görülmüş şey değil. Buna itiraz ediyoruz. Belediye Başkanı Halil İbrahim Bişkin ve yetkililer `verilen zam geri alınmaz' diye bizi susturmaya çalışıyorlar" diye konuştu.

Bahşılıların büyük tepki gösterdiği olayla ilgili Belediye Başkanı Halil İbrahim Bişkin "Yeşil Vadi Su Birliği'nden aldığımız su zamlandı . Bunun için de belediye meclis kararı ile zam yaptık. Kırıkkale ve Yahşihan ilcesinde de su aynı fiyata satılıyor. Halkımızın anlayışla karşılamasını bekliyoruz" dedi.

Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven hakkında suyu bedava dağıttığı için görevini kötüye kullanmaktan dava açılmıştı. Başkanın yanıtı ise "Bu suçu işlemeye devam edeceğim" olmuştu.
(soL - Haber Merkezi)