Sultanbeyli'de yıkıma karşı protesto

Sultanbeyli'ye bağlı Orhangazi ve Mecidiye mahallesi halkı, yıkım kararı alınan evlerini korumak için eylem düzenledi. TEM otoyolunu trafiğe kapatan Sultanbeyliler, yıkım kararlarının ardında TOKİ'nin yeni projelerine yer açmak olduğunu söylüyorlar.

soL (İstanbul) Sultanbeyli Orhangazi ve Mecidiye mahallesi sakinleri, Pazar günü evlerinin yıkılmasını protesto ettiler. Orhangazi mahallesi halkının başlattığı protesto eylemine Mecidiye halkı da destek verdi.

Pazar günü saat 12 sularında başlayan eylem, Sultanbeyli Belediyesi'nin iki mahalledeki yıkım kararını protesto etmek amacını taşıyordu. Yıkım operasyonlarında yol alan AKP'li belediye, seçimler öncesinde iki mahalle halkına da seçimleri tekrar AKP'nin kazanması halinde evlerini yıkmayacakları vaadinde bulunmuştu. Ancak, seçimlerin ardından arka arkaya yıkım operasyonları başladı.

Evleri yıkılmak istenen bazı kişilerin, hisseli tapuya sahip olduğu ve evlerini yapabilmek için belediyeye ruhsat için gereken bağışı ödedikleri bildirildi. Seçim öncesi vaatlere ve belediyeye yapılan ödemelere rağmen yıkım kararlarının alınması, Sultanbeylileri çileden çıkardı.

Pazar günü gerçekleştirilen eylemde bir araya gelen yüzlerce Sultanbeyli, 15 dakika süreyle TEM otoyolunu da trafiğe kapattı. Eylemin sona ermesinin ardından, güvenlik güçleri 3 göstericiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınanlar akşam saatlerinde serbest bırakıldılar.

Yıkımların, Tuzla sınırına yakın olan bölgede TOKİ'nin yeni projelerine yer açmak için yapıldığı iddia edilirken, Sultanbeyli halkı evleri için mücadeleye devam edeceklerini belirtiyorlar.