soL gazetesinin haberi müftülüğe domateslerini söktürdü

soL gazetesi bugün İstanbul Üniversitesi’ne ait botanik bahçesinin müftülüğe devredileceği iddiasını manşetine taşıdı. Haberde müftülüğün bahçesinde domates yetiştirildiğini gösteren bir fotoğrafın da yer alması üzerine bugün domatesler apar topar söküldü.

soL gazetesi bugün İstanbul üniversitesi'ne ait botanik bahçesinin müftülüğe devredileceği iddialarını haberleştirdi.

soL'un haberinde kullandığı, müftülük bahçesinde yer alan domateslerin olduğu fotoğraf ise müftülüğü telaşa vermiş olacak ki, müftülük bahçesinde yer alan domatesleri bugün apar topar söktürdü.

Müftülük botanik bahçeyi istiyor
Süleymaniye Camii’nin bitişiğinde bulunan, Haliç’e bakan, 17 dönümlük paha biçilmez alanda İstanbul İl Müftülüğü binası da bulunuyor. Akademik çevrelerde konuşulan iddiaya göre Müftülük, bahçenin bulunduğu alanın tamamını ele geçirmek istiyor.

Geçtiğimiz günlerde bu iddia bir televizyon programında Rektör Yunus Söylet’e sorulmuş, Söylet botanik bahçesiyle ilgili resmi bir başvuru olmadığını söyleyerek, buna karşın Diyanet’in bahçeyi istediği iddialarını doğrulamıştı. Söylet, bu talebin kaynağının Başbakan Erdoğan olduğunu da söylemişti.

Müftü Yardımcısı: "Tarihine kavuşturulmasını istiyoruz"
İstanbul İl Müftülüğü'nün Osmanlı döneminde Şeyhülislamlık olduğu gerekçesiyle botanik bahçesini talep ettiği iddiasını soL’a değerlendiren Müftü Yardımcısı Şahin Yıldırım, “Burası Osmanlı döneminde Yeniçeri ağaları tarafından kullanılırken Şeyhülislamlığın kaldırılmasıyla Diyanet Başkanlığı kurulmuş, bazı neşriyat müştemilatı müftülüğe verilmiş, daha sonra yangın çıkmış, geriye de burası kalmış. İstanbul 39 ilçe, biz tüm İstanbul’a hitap ediyoruz. Bu mekan bize dar geliyor, tekrar eski haline, tarihine kavuşturulmasını istiyoruz” dedi.

Müftülük telaş yaptı, domatesleri söktürdü
Paha biçilmez değerde olan ve birçok bitki türünü barındıran bahçenin akıbeti şimdilik belirsizliğini korurken soL gazetesinin haberinde kullandığı bir fotoğraf müftülüğü telaşlandırdı.

Fotoğrafta müftülük bahçesinde personel tarafından dikilen domatesler yer alıyor. Ancak Müftülük bu görüntüden rahatsız olmuş olacak ki bugün aldığımız haberlere göre domatesler apar topar söküldü.

soL gazetesi domates fotoğraflarının altına şu yorumu yapmıştı:

"Müftülüğün bahçesindeki Hac kooperatifi ne ait otoparkın yan tarafında da domates yetiştiriliyor. Müftülük hem çalışıyor hem de yiyor."