Siirt'te kimler korunuyor?

Siirt'te yaşanan 7 kız çocuğuna yönelik cinsel istismar olaylarının Siirt Valiliği ve Emniyeti tarafından iki yıldır bilindiği fakat önlem alınmadığı gibi suçun devamına göz yumdukları, olayın failleri arasında AKP'ye yakın şeyh ve imamların da bulunduğu iddia edildi.

Siirt'te yaşları 11 ila 15 arasında yedi kız çocuğuna yönelik iki yıldır devam ettiği ortaya çıkan cinsel istismar olayları ile ilgili yeni iddialar ortaya atıldı. Yeni iddialarla birlikte, olayın basına yansıması üzerine Siirt Savcılığı'nın harekete geçerek hızla dosyaya gizlilik kararı almasının, mağdurlardan çok sanıkları koruma amacı güttüğü yorumları yapılıyor.

Yeni iddialar arasında, Siirt Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı polislerin iki yıldır olayı bilmesine ve takip etmesine rağmen, mağdur kız çocuğunun Rehberlik öğretmenine durumu anlatmasıyla olayın açığa çıkmasına kadar herhangi bir müdahalede bulunmadığı, Siirt'in A.G. Mahallesi muhtarı tarafından birçok kez mahallede fuhuş yapıldığına dair dilekçe sunmasına rağmen Valiliğin "boşver, gösteri ve bölücülük yapmasınlar da fuhuş yapsınlar" şeklinde cevap verdiği iddia edildi. Bir diğer iddia ise, isimleri olayın failleri arasında geçen bazı şeyh ve imamların seçim döneminde AKP için oy çalışmalarına katıldıkları, yine olayın failleri arasında AKP Siirt Milletvekili Yılmaz Helvacıoğlu'nun akrabalarının da bulunduğu şeklinde oldu.

Siirt'te iki yıldır kız çocuklara yönelik yaşanan cinsel istismar olayı, İlköğretim öğrencisi H.T. (14), geçen yıl okulu bırakan ablası S.T. (16) ile birlikte kendilerine tecavüz eden onlarca erkeği şikayet etmesi ile açığa çıktı. 10 Nisan tarihinde yargıya taşınan skandal kapsamında, yüz kişi sorgulanırken, 16 kişi ise tutuklandı. Yaşları 14 ile 70 arasında değişen 100 kişi arasında, okulun müdür yardımcısı, Siirt'in tanınmış ailelerine mensup esnaf, hacı, şeyh, imam, asker ve polisler de yer alıyor.

(soL-Haber Merkezi)