Şerzan’ın annesinden mesaj var

Ailesi, yakınları Şerzan için Dokuz Eylül Hastanesi önünde bekleyişlerini sürdürürken, Şerzan’ın annesi Nejla Kurt önemli mesajlar verdi.

Beyin ölümü gerçekleşen Şerzan’ın yaşamı tıbben halen devam ederken ailesinin ve arkadaşlarının hastane önünde bekleyişi de sürüyor. Şerzan’ın anne ve babası da günlerdir yaşadıkları zor duruma rağmen hastanede bekleyişlerini sürdürürken, anne Nejla Kurt’la sohbet ettik, acısını biraz olsun paylaşmaya çalıştık. Anne Nejla Kurt’un çok önemli mesajlarını okurlarımızla da paylaşıyoruz.

Muğla’da ülkücülerin Kürt öğrencilere saldırısı sırasında polis silahından çıktığı iddia edilen kurşunla ağır yaralanan ve tedavisinin sürdüğü İzmir’de beyin ölümü gerçekleşen Şerzan için hastane önündeki zor bekleyiş sürüyor. Şerzan’ın annesi Nejla Kurt ve babası Ömer Kurt’la beraber, birçok yakını, çocuklarını kaybetmiş anneler, Şerzan’ın arkadaşları sabah geldikleri hastaneden akşam saatlerine kadar ayrılmıyorlar. Şerzan’ın anne ve babası genel olarak SES’in sendika odasında bekleyişlerini sürdürürken, sendikanın önüne de “Faşizme geçit yok”, “Şerzan Kurt ölümsüzdür”, “Saldırıların hesabını soracağız” pankartları asıldı.

“Peşini bırakmayacağız”
Şerzan’ın babası ve yakınları olayın özellikle hukuki boyutunu önemsediklerine dikkat çekerken, olayın peşini asla bırakmayacaklarını ve mücadele edeceklerini kaydediyorlar. Geçmişte ölümlerin ardından dosyaların farklı illere gönderilmesi sonucu dosyaların bu şekilde kapatıldığını belirten Şerzan’ın yakınları bu dosyanın ve olayın üstünün kapatılmasına izin vermeyeceklerini vurguluyorlar. Baba Ömer Kurt ve anne Nejla Kurt’un olayda acıyı yaşayan taraf olmaktan ziyade herkese moral vermeye çalıştıkları, acılarını belli etmemeye çalışmaları dikkat çekiyor. Şerzan’ın annesi ve babası SES odasında hastaneye gelen ziyaretçileriyle acılarını paylaşırken, soL İzmir muhabirimiz de anne Nejla Kurt’la sohbet ederek, onun bütün annelere, gençlere gönderdiği mesajları bizlerle paylaştı.

Şerzan’ın annesi Nejla Kurt kendisinin daha önce Batman Tekel fabrikalarında çalıştığını, kendi iş aktine henüz el koyulmadan birçok arkadaşınınkine el konulduğunu hatırlatırken, o günlerde bu durumdan dolayı sürekli ağladığını kaydediyor. Bugün oğlunun ölümü karşısında bu kadar güçlü durabildiğine kendisinin de şaşırdığını söyleyen anne Nejla Kurt, böyle durabilmesinin en temel nedeninin de insanların yanlarında olması ve kendilerine güç vermeleri olduğunu söylüyor.

“Artık evlat acısı son olsun”
Nejla Kurt, artık evlat acılarının sonunun gelmesi gerektiğini söylerken, kendisiyle bir Türk anne arasında fark olmadığını, onların da aynı acıyı çektiğini, onların da aynı dertten muzdarip olduğunu vurguladı. Nejla Kurt sözlerini şöyle sürdürdü: “Ne ben Kürtlüğümü kendim seçtim ne de bir Türk anne Türklüğünü. Türk olmak Kürt olmak ne bir avantajdır ne de bir dezavantajdır. Bunu biz seçmiyoruz çünkü. Olaylara böyle yaklaşmalı ve insanlara bunu anlatmalıyız.”

Türk annelere de mesaj
Şerzan’ın annesi çocukları ölen Türk annelerine de seslenirken, “Onları televizyondan izlediğim kadarıyla bir şey gözlemledim. Hemen hemen hepsi aynı şeyleri söylüyor, aynı şekilde ağlıyorlar. ‘Vatan, millet, şeref’ kelimeleri hepsinin ağzında, olayların başka bir nedeni olduğunu, olabileceğini akıllarından bile geçirmiyorlar. Onlara, acılarını bile nasıl yaşamalarını öğreten bir düzenin varlığından bahsetmeliyiz. Ve son olarak da 'vatan sağolsun' diyen annelere vatanın zaten ölmediğini, ölenlerin bizim çocuklarımız olduğunu anlatmalı ve göstermeliyiz” diyor.

Beyin ölümü gerçekleşen Şerzan için hastanede zor bekleyiş sürerken, Şerzan’ın bütün fonksiyonları durmasına rağmen, kalbi atmaya devam ediyor.
(soL-İzmir)