Şerzan için bekleyiş sürüyor

Beyin ölümü gerçekleşen Şerzan için birçok yerde eylemler gerçekleşirken Şerzan’ın ailesi ve arkadaşlarının hastane önündeki bekleyişi sürüyor.

Muğla’da ülkücülerin Kürt öğrencilere saldırısı sırasında polis silahından çıktığı iddia edilen kurşunla ağır yaralanan ve tedavisinin sürdüğü İzmir’de beyin ölümü gerçekleşen Şerzan Kurt için birçok yerde eylemler gerçekleşirken, hastane önündeki bekleyişte sürüyor.

Beyin ölümü gerçekleşen Şerzan’ın tıbben yaşamı halen devam ederken ailesinin ve arkadaşlarının hastane önünde bekleyişi de sürüyor. Doktorlara göre beyin ölümü gerçekleşmesinin ardından tıbben yaşam genelde 48- 72 saat daha sürebiliyor. Halen İzmir’de Dokuz Eylül Hastanesi’nde bulunan Şerzan’ın ailesi Şerzan’ın organlarını bağışlamak istediklerini ifade etmesine rağmen otopsi yapılacak olması nedeniyle bunun mümkün olmadığı kaydedildi.

Şerzan’ın babası Ömer Kurt dün hastanede yaptığı açıklamada, bütün yakınlarına ve Şerzan’ın arkadaşlarına seslenirken, hiçbir şekilde provokasyona gelmemelerini isteyerek şöyle konuştu: “Haklıyız, haklıyken kendimizi haksız duruma düşürmemeliyiz. Onu layıkıyla uğurlamalıyız. Onu son yolculuğuna uğurlarken herhangi bir olay çıkmasına izin vermemeliyiz.”

Hastane önünde kalabalık bir bekleyiş sürerken, çeşitli illerde yapılan protesto gösterilerinde de Şerzan’ın katillerinin biran önce yakalanması talep edildi.

Çukurova Üniversitesi'nde yapılan eylemde Şerzan’ın faillerinin bulunması için bir yürüyüş gerçekleştirilirken, öğrenciler Kurt’un resmini açtılar, Kürtçe ve Türkçe sloganlar attılar. Akdeniz Üniversitesi'nde de öğrenciler Şerzan’ın faillerinin bir an önce bulunması ve yargılanması için basın açıklaması yaptılar. Burada yapılan açıklamada, öğrenciler Muğla Valisi’ni ve Emniyet Müdürü’nü istifaya çağırırken, saldırıların sadece Muğla'da olmadığını birçok il ve ilçede Kürt öğrencilerine yönelik ülkücü saldırıların olduğunu ifade ettiler.

“Şerzan’ın katilleriyle madencilerin katilleri aynı”
İzmir’de Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde biraraya gelen Genç-Sen üyeleri de bir yürüyüş yaparken, Muğla ve Zonguldak valilerinin bir an önce görevden alınmasını istediler. Genç-Sen üyeleri açıklamalarında Muğla'da Şerzan'ı katledenlerle, Zonguldak'ta 30 maden işçisinin hayatını yitirmesine neden olanların aynı olduğuna dikkat çekerken, açıklamanın ardından 10 dakika oturma eylemi yaptılar.

Aydın’da da BDP ve Adnan Menderes Üniversitesi öğrencileri Sanat Sokağı’nda bir basın açıklaması yaptılar. Kitlesel bir şekilde yapılan basın açıklamasında son günlerde Kürt öğrencilere yönelik baskılara dikkat çekilirken, Zonguldak’ta maden işçilerinin yaşamını yitirmesine de değinildi. Açıklamada insan hayatını hiçe sayan AKP hükümetinin madencileri göz göre göre ölüme yollamasından dolayı hesap vermesi gerektiği ifade edildi.

Denizli’de bulunan Pamukkale Üniversitesi öğrencileri de Denizli'de 3'ü öğrenci 4 kişinin tutuklanması ve Şerzan’ın vurulmasını protesto etmek amacıyla BDP İl binası önünde buluştu. Buradan Çınar Meydanı’na kadar bir yürüyüş gerçekleştiren öğrenciler yaptıkları açıklamada, “Bilinçli bir şekilde Kürt öğrencilere yönelerek provokasyon yaratılmaktadır. Ayrıca Kürt öğrencilerin daha önce de vurulup olayların aydınlatılmaması bu tür provokasyonların tekrar yaratılmasına zemin hazırladı” ifadelerini kullandılar. Öğrenciler açıklamalarının ardından bir süre oturma eylemi yaptılar.

Erzincan Üniversitesi öğrencileri de dün Eğitim-Sen önünde bir basın açıklaması yaparak Şerzan’ın ölümünü ve Erzincan’da iki öğrencinin gözaltına alınmasını protesto ettiler. Erzincan'da bulunan Can Şenliği Tiyatro Oyuncuları da öğrencilere destek verdiler.

ODTÜ'de Kurt ve ölen madenciler anısına yürüyüş yapıldı
ODTÜ Öğrencileri dün akşam saatlerinde Şerzan Kurt ve Zonguldak'ta ölen madenciler anısına ODTÜ yurtlarında meşaleli bir yürüyüş gerçekleştirdi. Yurt kantinleri dolaşıldı, duyurular yapıldı. Eylem boyunca “Şerzan'ın hesabı sorulacak”, “İşçi katili işbirlikçi AKP”, “Devrim şehitleri ölümsüzdür” ve “Faşizme karşı omuz omuza” sloganları atıldı. Eylem sonunda yapılan açıklamada polis kurşunu ile öldürülen Kürt gencinin ve piyasacı uygulamalar sonucu ölüme mahkum edilen maden işçilerinin hesabının sorulacağı vurgulandı.

(soL-Haber Merkezi)