Rektörlük'ten pide kampanyası!

Marmara Üniversitesi Rektörlüğü öğrencilere ve akademisyenlere banka kartı ‘özelliği’ olan kampüs kart vermek için türlü yollar deniyor. Son olarak Rektör yardımcısı Hamza Kandur, kartı alanların Bafra Pide’de yüzde 25 indirim ‘imkânı’ olacağını maille bildirdi.

Birçok üniversitede uygulanmaya çalışılan ve kredi kartı kullanımını arttırmaya dönük yapılan Kampüs Kart uygulaması için Marmara Üniversitesi Rektörlüğü büyük uğraşlar veriyor. Son olarak üniversitenin Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hamza Kandur’dan akademisyenlere gönderilen mailde kart sahiplerinin Bafra Pide’den yüzde 25 indirimle yemek yiyebileceğini söyledi.

Üniversite sitesinden kampus kart reklamı
Marmara Üniversitesi Kampüs Kart tanıtımlarına ara vermeden devam ediyor. Konuyla ilgili 29 Haziran 2011’de bir duyuru yayınlayan üniversite Rektörlüğü adeta bütün üniversiteyi kredi kartı özelliği olan ve Denizbank ile anlaşmalı olan kampüs kartı edinmeye çağırmıştı.

Öyle ki üniversite adeta bir reklam kurumuymuşçasına duyurusunda “Marmara Üniversitesi Kampus Kartları yerleşkelerimizde dağıtılmaya başlanmıştır. Üniversitemiz kimlik kartı, yemekhane ödeme kartı, kapı geçiş kartı, kütüphane kartı gibi özelliklere haiz olan Marmara Üniversitesi Kampüs Kartının sunduğu imkânlardan yararlanmaları için Üniversitemiz mensuplarına bu kartlar yerleşkelerimizde dağıtılmaya başlanmıştır” ifadelerine yer vermişti.

Yine aynı duyuruda kart ücretlerini Denizbank ve Multinet’in karşılayacağı belirtilen duyuruda öğrencilerin kartın ‘Multinet ve Denizbank özelliklerini kullanılması gibi bir zorunluluk da bulunmadığına’ da açıklamasında yer vermişti.

Rektör yardımcısından reklam maili
Açıklamanın ardından kart dağıtımı ve tanıtımı sürerken Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hamza Kandur’un gönderdiği mail durumun ne boyutta olduğunu gözler önüne serdi. Kandur mailinde kampüs kartı olanların Bafra Pide’den indirimli yemek yiyebileceğini dile getirdi.

İşte Bafra Pide reklamı yapan Kandur’un maili:

Üniversitemizin Değerli Mensupları,

Marmara Üniversitesi yeni Kampüs Kartları Bafra Pide’den
% 25 indirim alabilirsiniz.

• İndirim hem Bafra Pide Şubelerinde hem de paket servislerde geçerlidir.
• İndirimden faydalanmak için Marmara Üniversitesi Kampüs Kartlarınızı ibraz etmeniz gerekmektedir.
• İndirim 31 Aralık 2013 tarihin kadar geçerlidir.

İndirimin geçerli olduğu şubeler.

Kızıltoprak, Kozyatağı, Esentepe

Marmara Üniversitesi’nde önce müşteri, sonra öğrenci olunuyor!
Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız Eğitim Sen Yöneticisi ve Marmara Üniversitesi Araştırma Görevlisi Meryem Kıroğlu, Marmara Üniversitesi’nin öncelikle öğrencileri banka müşterisi yaptığını daha sonra öğrenci olarak kabul ettiğini dile getirdi.

Marmara Üniversitesi’nde geçen yaz bu uygulamaya geçileceğinin açıklandığını belirten Kıroğlu, konuyla ilgili Denizbank ile anlaşıldığını ve tek kurumsal kart olarak dağıtıldığını dile getirdi. Kendilerine verilen kartın banka kartı olduğunu belirten Kıroğlu, maaşlarını Denizbank’tan almamalarına rağmen bu uygulamaya geçildiğini dile getirdi. Bu kartı alan herkese istese de istemese de zorunlu olarak banka tarafından kredi kartı da çıkarıldığını belirten Kıroğlu, üstelik bu kartı almayanların ileride turnikeler kurulmasıyla içeri alınmayacağını ve zorunlu olarak kartın alınması gerekeceğini ifade etti.

“Üniversite bize sormadan tüm bilgilerimizi bankaya verdi”
Marmara Üniversitesi’nin akademisyenlerin ve öğrencilerin tüm kişisel bilgilerini bankaya verdiğini belirten Kıroğlu, hiç kimseden izin alınmadan yapılan bu uygulamanın ardından kendisinin evine kargoyla kartın geldiğini ancak almadan geri gönderdiğini dile getirdi.

"18 yaşından küçüklere öğrenci kartı-banka kartı yok"
Bu uygulamayla birlikte üniversiteyi kazanan öğrencilerin öncelikli olarak banka müşterisi yaptığını belirten Kıroğlu, üniversiteyi bu sene kazanan tüm öğrencilere banka kartı verildi. Üstelik yaşı 18’in altında olanlar banka müşterisi yapılamadığı için onlar öğrenci kartı alamıyorlar. Bunun yerine 18 yaşından küçük olan öğrenciler 18 yaşına girene kadar öğrenci belgesi alıyor” dedi.

"Yemekhanelerde kartsız yemek olmayacak"
Yemekhanelerde ileriki süreçte yalnızca kampüs kart ile yemek yenilebileceğini belirten Kıroğlu, üstelik ikinci yemek yenildiğinde yemek ücretinin de katlanacağını söyledi. Eğitim Sen olarak kartın kullanımıyla ilgili iptal dilekçesi verdiklerini hatırlatan Kıroğlu, bunun için gerekli adımları atacaklarını dile getirdi.

Ege Üniversitesi’nde iptal edilmişti
Ege Üniversitesi’nde de uygulamaya konulan kampüs kart, üniversite öğrencisi Örsan Deniz Urgun’un başvurusuyla iptal edilmişti. Böylece başka üniversitelerin de uygulamaya başladığı kampüs kart benzeri uygulamalara karşı emsal bir karar alınmıştı.

(soL - Haber Merkezi)