PSAKD 2 Temmuz’da Sivas’ta

2 Temmuz katliamının 16. yıldönümü yaklaşırken Pir Sultan Abdal Kültür Derneği bir açıklama yaptı.

soL (HABER MERKEZİ) Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Genel Başkanı Avukat Fevzi Gümüş bir açıklama yaparak, Sivas Madımak Oteli'nde yaşanan katliamın 16. yıldönümünde otelin önünde olacaklarını ifade etti.

Gümüş yaptığı açıklamada, 2 Temmuz 1993 tarihinde Sivas Madımak Oteli'nde 33 kişinin katledildiğini hatırlatırken, "Bu olayın yıldönümünde 2 Temmuz 2009 Perşembe günü Madımak Oteli'nin önünde olacağız ve otelin müzeye dönüştürülmesi talebimizi bir kez daha tekrarlayacağız" şeklinde konuştu.

Gümüş açıklamasında, Türkiye'nin geçmişindeki bu utancı temizlemek, geleceğini aydınlatmak zorunda olduğunu söylerken, "Bizce bunun çözümü katliamın karanlıkta kalmış gerçek faillerinin bulunması, Alevilerden özür dilenmesi ve Madımak Oteli'nin müzeye dönüştürülmesidir" dedi. Gümüş açıklamasında şu sözlere yer verdi: "Alevi Örgütleri, 16 yıldır kararlı bir şekilde Madımak katliamının, sadece Madımak'ın da değil, bir arada yaşama kültürünü tahrip eden karanlıkta kalmış bütün katliamların aydınlığa kavuşturulması için mücadele veriyor ve laikliği, bireyin ve emeğin özgürleştirilmesini, devletin demokratikleştirilmesini savunan güçlerle omuz omuza olmayı önemsiyor."

Her yıl olduğu gibi bu yıl da 2 Temmuz'da Madımak Oteli'nde karanfiller nırakılarak kaybedilen değerlerin anılacağını söyleyen Gümüş, sözlerini "Daha aydınlık bir Türkiye için 2 Temmuz 2009 Perşembe günü Sivas'ta Madımak önünde buluşmak üzere" ifadeleriyle sonlandırdı.