Polis yine çocukları dövdü

Adıyaman’da üç çocuğun babaları çocuklarının gözaltında polisler tarafından dövüldüklerini söyleyerek şikayette bulundular.

Adıyaman’da belli belirsiz bir nedenle bir inşaat çevresinden gözaltınan alınan 2’si kardeş 3 çocuğun babaları, polisler hakkında çocuklarını dövdükleri gerekçesiyle Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Kap Camii Mahallesi'ndeki, bir inşaatın yıkıntıları etrafında oynayan 12 yaşındaki Ö.K., kardeşi 8 yaşındaki E.K.ve ile 11 yaşındaki B.B.S., bölgede devriye görevi yapan Çocuk Şube Müdürlüğü polislerince gözaltına alınıp Atatürk Bulvarı üzerindeki Fatih Polis Karakolu'na götürüldü. Çocukların daha önce aynı mahalledeki bir inşaatın demirlerinin çalınarak hurdacıya satılması olayının failleri oldukları iddiasıyla gözaltına alındığı iddia edildi.

Çocukların ailelerinin olayı duymalarının ardından karakola giden çocuklardan Ö. ve E.'nin babaları 37 yaşındaki Şeref Kaya ile B.B.S.'nin babası 34 yaşındaki Mehmet Sayar, polislerden bilgi almak istediği sırada hakarete maruz kalıp içeri alınmadıklarını ifade ettiler. Serbest bırakılmaları ardından kendilerine hakaret ettiğini öne sürdükleri polislerin çocuklarına da dayak attığını öğrendiklerini söyleyen çocukların babaları çocuklarla birlikte Cumhuriyet Savcılığı'na giderek suç duyurusunda bulundular.

Gözaltını nedenini sordu, dışarı atıldı
Adliye önünde gazetecilere açıklama yapan baba Kaya, konuyla ilgili şöyle konuştu: “Eşim çocukların polis tarafından alınarak karakola götürüldüğünü söyleyince hemen Fatih Polis Karakolu'na gittim. Karakolda çocukların neden dolayı yakalanıp, sorgulandığını öğrenmek istedim. Buradaki memurlar bana da bağırıp, hakaret ederek karakoldan dışarı attı. Daha sonra çocukları aldığımızda hepsinin dayak yediğini ve hakarete uğradığını öğrendim. Dayak yiyen çocuklarımı götürdüğüm hastanede de, polislerin doktorla konuşmasından dolayı darp raporu alamadım. Çocuklarımı döven polislerden şikayetçiyim.” Diğer çocuğun babası Sayar ise “Çocukları neden içeri aldıklarını anlayamadık. Oğlumu karakoldan çıkardıktan sonra ağlamaya başladı. Sebebini sorduğumda dayak yediğini söyledi. Çocuklarımızı sebepsiz yere gözaltına alıp, hakaret edip dövmüşler” dedi.
(soL –Haber Merkezi)