Pınarbaşılılar taş ocaklarına karşı eylemde

Ülkenin birçok yerinde köylerin hemen yanı başına kurulan taş ocakları, tarlaları susuz bırakıyor. İnsanları zehirliyor. Yüksek gürültüden evlerini yıkıyor. Taş ocakları ve çimento fabrikalarına karşı mücadele eden Pınarbaşılılar, yaşamlarına yönelik bu saldırı karşısında seslerini yükseltiyorlar.

soL (İzmir) Pınarbaşılılar, demokratik kitle örgütleri ve derneklerle birlikte, taş ocakları ve çimento fabrikalarına karşı dün bir eylem gerçekleştirdi.

Pınarbaşı Güzelleştirme Derneği ve Ege Çevre ve Kültür Platformu'nun birlikte düzenlediği eyleme çok sayıda demokratik kitle örgütü katıldı. Halkın yoğun ilgi gösterdiği eylemde taş ocakları ve çimento fabrikalarının yaptığı çalışmaların çevreye ve insanlara fazlasıyla zarar verdiği vurgulandı.

"Halk sağlığı hiçe sayılıyor"
Grup adına bir konuşma yapan Erol Mutlu, halk sağlığının hiçe sayıldığını belirterek, "çevreyi geliştirmek, çevre sağlığını korumak ve çevre kirlenmesini önlemek, devletin ve halkımızın görevidir. Bu yüzden sessiz kalamayız" dedi.

Bölgede bulunan fabrikaların kentin dışına çıkarılması gerektiğini söyleyen Ege Çevre ve Kültür Platformu sözcüsü Erhan İçöz, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın bu konuda söz vermesini, taş ocakları ve çimento fabrikalarının verdiği zararın önüne geçilmesini istedi.

"Hayatımız risk altında"
Semt sakinlerinden Zeynep Küçük, "bu fabrikalar çalışmaya başladığından beri bölgede rahat huzur kalmadı" dedi. "Bu fabrikalar daha önceden de Altındağ mahallesinde, cam çerçeve bırakmıyordu. Sonrasında bizim yaptığımız çalışmalar fabrikanın çalışmalarına sınır getirmesine sebep oldu ama bugün hâlâ hayatlarımız risk altında, evlerimiz yıkılma noktasına geldi. Karşılaştığımız sorunları çözmek için bir şeyleri değiştirmeye çalışıyoruz..."